• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Apple Watch: Έρχονται ταχύτερα μοντέλα, με αισθητήρες για τη θερμοκρασία σώματος και τη μέτρηση σακχάρου

    • Bloomberg


    Η Apple επεξεργάζεται τα νέα μοντέλα Apple Watch, τα οποία θα διαθέτουν δείκτες παρακολούθησης της υγείας, καλύτερες οθόνες και ταχύτερες αναβαθμίσεις. Παράλληλα θα υπάρχει έκδοση για extreme sports, για μέτρηση της θερμοκρασίας σώματος αλλά και μέτρηση του σακχάρου.

    Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα την Καλιφόρνια, σχεδιάζει να ανανεώσει φέτος την γραμμή του με ένα μοντέλο που πιθανότατα θα ονομαστεί Apple Watch Series 7 – προσθέτοντας ταχύτερο επεξεργαστή, βελτιωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα και βελτιωμένη οθόνη, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Την επόμενη χρονιά η Apple σχεδιάζει, πέρα από την ανανέωση του βασικού Apple Watch, να λανσάρει και ένα μοντέλο πιο προσιτό οικονομικά, καθώς και μία νέα έκδοση που θα στοχεύει στους αθλητές των extreme sports.

    Η Apple είχε στόχο να τοποθετήσει αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος στο φετινό μοντέλο, αλλά αυτό είναι πλέον πιο πιθανό να συμπεριληφθεί στην έκδοση του 2022. Ο αισθητήρας σακχάρου στο αίμα, ο οποίος θα βοηθήσει τους διαβητικούς να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης τους, είναι απίθανο να είναι έτοιμος για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο για αρκετά ακόμη χρόνια.

    Apple Begins Selling New M1 iPad Pros And iMacs

    Για το φετινό μοντέλο, η Apple έχει επεξεργαστεί λεπτότερα περιθώρια οθόνης και μια νέα τεχνική πλαστικοποίησης που φέρνει την οθόνη πιο κοντά στο μπροστινό κάλυμμα. Το νέο ρολόι είναι πιθανό να είναι ελαφρώς πιο παχύ συνολικά, αλλά όχι με τρόπο ορατό στον χρήστη.

    Το μοντέλο θα περιλαμβάνει ενημερωμένη λειτουργικότητα ευρείας ζώνης, την ίδια βασική τεχνολογία στο εργαλείο εύρεσης στοιχείων της Apple, AirTag. Στο συνέδριο προγραμματιστών της στις αρχές Ιουνίου, η Apple αναφέρθηκε στην επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού WatchOS 8, που θα επιτρέψει στη συσκευή να ξεκλειδώνει πόρτες και δωμάτια ξενοδοχείου.

    Το μοντέλο των extreme sports, που περιγράφεται από ορισμένα άτομα μέσα στην Apple είτε ως «εξερευνητής» είτε ως «περιπέτεια», αναπτύσσονταν για να κυκλοφορήσει ήδη από αυτό το έτος, αλλά τώρα είναι πιο πιθανό να κυκλοφορήσει το 2022. Αυτό το νέο μοντέλο θα βοηθήσει την Apple να ανταγωνιστεί τις δελεαστικές προσφορές άλλων εταιρειών όπως η Garmin και η Casio Computer.

    Η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος αποτελεί βασική λειτουργία για την ανίχνευση του Covid 19, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για γκάτζετ όπως το Withings Thermo. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν μικρά ψηφιακά θερμόμετρα που συνδέονται στη θύρα φόρτισης ενός smartphone. Η προσθήκη της λειτουργίας αυτής στο ρολόι της θα βοηθήσει την Apple να ακολουθήσει άλλα “έξυπνα” τηλέφωνα και ζώνες γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της Fitbit που ανήκει στην Alphabet.

    Η παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα υπήρξε εδώ και πολύ καιρό στα σχέδια της Apple και θα αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής ασυναγώνιστο από τις άλλες εταιρείες.

    Η Apple και άλλοι βασίζονται επί του παρόντος σε εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν τα επίπεδα γλυκόζης τους με το χέρι, ενώ εταιρείες ιατρικών συσκευών όπως η Dexcom προσφέρουν οθόνες μέτρησης σακχάρου στο αίμα που μοιράζονται δεδομένα με το Apple Watch.

    Οι χρήστες συνήθως πρέπει να τρυπήσουν το δάχτυλό τους για να τραβήξουν αίμα προκειμένου να κάνουν μία ακριβής μέτρηση της γλυκόζης, αλλά η Apple στοχεύει σε μια μη επεμβατική λύση που μπορεί να αναλύσει το αίμα μέσω του δέρματος.

    Από τότε που κυκλοφόρησε το 2015, το Apple Watch έχει εξελιχθεί σε βασικό μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Apple, μαζί με το iPhone και το iPad.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ