• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή είναι η νέα “χρυσή” επένδυση του Bill Gates

    Bill Gates

    Bill Gates


    Ο Bill Gates, ο οποίος είναι ήδη ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εξασφάλισε περισσότερα κέρδη καθώς η επένδυση του στην πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Vroom, υπερδιπλασιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

    Οι τίτλοι της εταιρείας, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέγραψαν κέρδη 118% την Τρίτη, με αποτέλεσμα η αξία του σχεδόν 6% ποσοστού που κατέχει σε αυτήν ο Gates, να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 175 εκατ. δολάρια. Την Τετάρτη η μετοχή σημείωσε περαιτέρω άνοδο κατά 16% φτάνοντας μέχρι τα 55,44 δολάρια.

    Ο Gates, 64 ετών, ο οποίος κατέχει το ποσοστό αυτό μέσω της εταιρείας του Cascade Investment, έχει περιουσία συνολικής αξίας 115,1 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, που παρουσιάζει την κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

    Η Vroom, η οποία πουλά μεταχειρισμένα οχήματα στο διαδίκτυο, υποστηρίζεται επίσης από τους L Catterton, General Catalyst Partners και T. Rowe Price Associates.

    Την Τρίτη ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εντυπωσιακών αποδόσεων για τους επενδυτές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τη Δευτέρα, οι μετοχές της ανταγωνίστριας της Tesla Inc., Nikola Corp. υπερδιπλασιάστηκαν και την Τρίτη αυξήθηκαν κατά 8,8%, με αποτέλεσμα η καθαρή αξία της περιουσίας του ιδρυτή της Trevor Milton, να ανέλθει στα 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ενώ η ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Vroom πούλησε περισσότερα οχήμστα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο από ότι σε οποιαδήποτε προηγούμενο δίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενημερωτικού της. Την περασμένη εβδομάδα, η Nikola δήλωσε ότι οι προκαταβολές για τα οχήματά της, ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι αναμένει να αρχίσει να παράγει έσοδα το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ