• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτές είναι οι χώρες πρωταθλήτριες στην καινοτομία. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

    • Bloomberg

    Νότια Κορέα


    Η Νότιος Κορέα διατήρησε και φέτος την πρωτιά στην καινοτομία, σύμφωνα με το Bloomberg Innovation Index 2019, με τη Γερμανία να σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση, σε απόσταση αναπνοής, χάρη στην πρόοδο που σημείωσε στην έρευνα και την εκπαίδευση.

    Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 8η θέση, ένα χρόνο μετά την υποχώρηση της χώρας εκτός δεκάδας λόγω της κακής βαθμολογίας της στην εκπαίδευση.

    Η Σουηδία υποχώρησε στην 7η θέση από τη 2η που ήταν πέρυσι. Στην 3η θέση βρέθηκε η Φινλανδία, στην 4η η Ελβετία, στην 5η το Ισραήλ, στην 6η η Σιγκαπούρη, στην 9η η Ιαπωνία και στη 10η η Γαλλία.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε μια θέση, στην 18η, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω από την Κίνα, η οποία ανέβηκε στη 16η θέση, τρεις θέσεις υψηλότερα στην συνολική κατάταξη.

    Όσον αφορά στην Ελλάδα, υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις και βρέθηκε στην 35η θέση, από την 31η που ήταν το 2018. Η Κύπρος είναι στην 47η θέση, ενώ η Τουρκία έμεινε σταθερή στην 33η.

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν το καλύτερο ντεμπούτο και βρέθηκαν στην 46η θέση. Η Βραζιλία επέστρεψε στη λίστα και βρέθηκε στην 45η θέση. Στους νεοεισερχόμενους βρέθηκαν η Ινδία, το Μεξικό, το Βιετνάμ και η Σαουδική Αραβία.

    Στους μεγάλους χαμένους του 2019, περιλαμβάνονται η Τυνησία και η Ουκρανία, καθώς και οι δύο χώρες βρέθηκαν εκτός του Top 50.



    ΣΧΟΛΙΑ