• Μιχάλης Τσαμάζ

    • NewsRoom
    Μιχάλης Τσαμάζ

    Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ


    Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Όραμά μας για την επόμενη δεκαετία είναι να παγιώσουμε τη θέση μας ως κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

    Για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της χώρας μας μακροπρόθεσμα, χρειάζονται κορυφαίες ψηφιακές υποδομές. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, φτιάχνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην «Ελλάδα 2.0», την Ελλάδα της νέας εποχής.

    Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Και τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου, σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης.

    Το στρατηγικό σχέδιο του ΟΤΕ προς το 2030 βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Πελάτες, Δίκτυα και Λειτουργίες.

    Πέρα από τις όποιες ψηφιακές υπηρεσίες σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι επενδύσεις στα δίκτυα. Χτίζουμε συστηματικά τις υποδομές που στηρίζουν αυτό το τεχνολογικό οικοσύστημα. Ο όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε δίκτυα και δεσμεύεται για επενδυτικό πλάνο ύψους 3 δισ. ευρώ έως το 2027.



    ΣΧΟΛΙΑ