• Big Story

    Βαριές κουβέντες στη Βουλή μεταξύ Καμμένου – Γεωργιάδη στη συζήτηση για τα F-16

    • NewsRoom


    Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφαίρεσε από τον αντιπρόεδρό του, Άδωνι Γεωργιάδη, τη θέση του τομεάρχη Άμυνας για να τη δώσει στον έως τότε εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια, ωστόσο η σύγκρουση με πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά μεταξύ Πάνου Καμμένου κι Άδωνι Γεωργιάδη, επισκιάζει και κυριαρχεί κάθε τέτοιας αλλαγής σε κομματικά όργανα.

    Έτσι, πριν λίγο στη Βουλή Καμμένος και Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αντάλλαξαν φαρμακερά βέλη και οξύτατες εκφράσεις, πυροδοτώντας για μια ακόμα φορά τον μεταξύ τους ακήρυκτο πόλεμο

    Μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου κατά την οποία ο υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τελική τιμή για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 700 – 800 εκατομμύρια ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε κι έλαβε το λόγο. Το πάρτι, άρχιζε…

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ομιλητής τόνισε, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας πως “την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό, αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι. Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο”.

    Τα πνεύματα ανάμεσα στους δυο πολιτικούς, δεν είναι δύσκολο να ανάψουν. Αμέσως παρενέβη ο κ. Καμμένος από τα υπουργικά έδρανα όπου βρισκόταν, φωνάζοντας: “Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά”.

    “Μεροκάματα από τον Πειραιά;” αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: “Εννοείτε  το γραφείο του κ. Μαρινάκη;  Άλλος πήγαινε στον Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη”.

    Πάνε κι οι πληθυντικοί, πάει κι η πολιτική ευπρέπεια..

    Η απάντηση του Πάνου Καμμένου δεν ήταν αμιγώς πολιτική: “Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές…” είπε αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Για την απουσία του τη Δευτέρα από τη Βουλή που διεξαγόταν η συζήτηση για τα ​F-16, ο κ. Καμμένος απάντησε: “Ήμουν με τον υφυπουργό τον Αμερικανό, άλλοι βγάζανε σέλφι με εμπόρους όπλων του Eurofighter”.

    “Χρειάζεται να πείτε στη Βουλή ότι ήσασταν απασχολημένος, αρκεί να πείτε ότι στην επόμενη ερώτηση του κ. Τσιάρα θα είστε παρών και δεν θα είστε μονίμως φευγάτος” ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Κρατάει χρόνια, αυτή η κόντρα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πάνος Καμμένος απαντά στη ΝΔ για το κόστος των F-16

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωργιάδης για αγγλικά Καμμένου: Θα έπρεπε να ντρέπεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεωργιάδης: «Μπροστά στην μάσα και στην καρέκλα, η ιδεολογία πήγε περίπατο»



    ΣΧΟΛΙΑ