• Πολιτική

    Σκοπιανό: Το «αποφασιστικό βήμα» από τον Ζάεφ περιμένουν στην κυβέρνηση να καταλήξουν σε συμφωνία

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια


    Η «μπάλα» είναι στο τερέν των Σκοπίων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοόπουλος, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα, εξηγώντας πως η ελληνική πλευρά περιμένει από τα Σκόπια να κάνουν το «αποφασιστικό βήμα» για την συμφωνία.

    «Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA Channel”. Όπως είπε, δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και σημείωσε πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

    Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πως έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες.

    Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε για μια ακόμα φορά την μόνιμη γραμμή της κυβέρνησης για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, κάτι το οποίο απέδωσε στο «αδιέξοδο» που έχει βρεθεί. Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει «καθαρή θέση» σχετικά με το ονοματολογικό, υποστηρίζοντας πως τους τελευταίους πέντε μήνες άλλαξε τρεις ή τέσσερις φορές τη θέση του κόμματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προετοιμάζονται πυρετωδώς τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο παραλήρημα από τον Νίκο Καρανίκα: «Αμόρφωτα εθνίκια» οι συγχωριανοί του που «ουρλιάζουν για τον Μέγα Αλέξανδρο»



    ΣΧΟΛΙΑ