• Big Story

    Τουρκία: Μαζέψτε τον Ερντογάν και τους αυλικούς του – Με απύθμενο θράσος ζητούν 18 νησιά από την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Είχαμε τον προκλητικό «τρομοκράτη» Ερντογάν να βάζει φωτιά στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε., τώρα ξύπνησε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

    Με θράσος που πρέπει άμεσα να κοπεί σύριζα, ο Κιλιτσντάρογλου ζητά από τον Ταγίπ Ερνογάν να επέμβει προκειμένου να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες που είναι τουρκικές.

    Μία ημέρα μετά την νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου για την Κύπρο και την σημαία της χώρας, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στήνει ολοφάνερα σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο.

    Οι εθνικιστές της Τουρκίας δείχνουν να πηγαίνουν την κατάσταση στα άκρα. Προφανώς στοχεύουν, με ένα παράλογο τρόπο, να κάνουν την Ευρώπη να υποκύψει στις ορέξεις τους.

    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τακτική κλιμάκωσης της έντασης με τη χώρα μας από την μεριά της Τουρκίας.

    Οι δηλώσεις αυτές έρχονται παράλληλα με εκείνες του Τούρκου Προέδρου πως η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα στη σημαία της να χρησιμοποιεί το χάρτη ολόκληρου του νησιού.

    Και εδώ ήρθε να υπερθεματίσει ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.

    Που αποσκοπεί αυτή η τακτική;

    Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική.

    Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.

    Και ο Τσίπρας πάει για χειραψίες και φωτογραφήσεις

    Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι;

    Ο Μουσταφά Ακιτζί από το ίδιο βήμα απ’ όπου έκανε και τις δηλώσεις ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους. «Επί 53 χρόνια σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσθέτοντας και αυτός ένα «λιθαράκι» στην ένταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν – Έντι Ράμα: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ή θεωρίες συνωμοσίας;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Ερντογάν – Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ