Menu
-0.08%
Τζίρος: 351.46 εκατ.

Ερχεται ανασχηματισμός, ποιοι χτυπούν Μαρινάκη, Σδούκου, Αγαπηδάκη, η «μπηχτή» της Νίκης, η βουτιά της Κάρυ και τα… τραγουδάκια του Σάντσεθ

Ο Πάνος Καμμένος με τον τέως αρχηγό ΓΕΑ, πτέραρχο Χρήστο Βαΐτση
Comments

Σε μια παράλογη πρόταση με την οποία επιχειρεί να μαζέψει τις ψήφους των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων προχώρησε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο μέσω του οποίου το υπουργείο θα αγοράσει το σύνολο των κόκκινων (αλλά και εξυπηρετούμενων) δανείων του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων από τις συστημικές τράπεζες, μέσω διαθεσίμων των ταμείων του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών, με σκοπό να επιτρέψει στα στελέχη να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια τους με ευνοϊκούς όρους, στο ποσοστό που αυτές θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού», ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι: “Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων, στα Ταμεία και στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ)».

«Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες.Η ρύθμιση θα αφορά και τους συνταξιούχους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

 

Διευκρίνισε επίσης ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά:

«Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους.

Απαντώντας σε ερώτηση  αναφορικά με τον «προϋπολογισμό» του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερχεται ανασχηματισμός, ποιοι χτυπούν Μαρινάκη, Σδούκου, Αγαπηδάκη, η «μπηχτή» της Νίκης, η βουτιά της Κάρυ και τα… τραγουδάκια του Σάντσεθ
Aktor Group: Οι μακροπρόθεσμες υπεραξίες, το νέο μετοχικό status και τι κόστος κτήσης έχουν οι ισχυρότεροι μέτοχοι
Τεχνική Ολυμπιακή – Οικογένεια Στέγγου: Το deal που έφερε… εμφύλιο
Τα γυαλιά του υπουργού κυρίου Γεωργιάδη
ΕΛΤΑ: Από το χείλος του γκρεμού στην αναδιάρθρωση; – Νέο αναπτυξιακό σχέδιο τετραετίας με άρωμα Ευρώπης
Γιάννης Σαραντίτης: Ποιος είναι ο ανερχόμενος εφοπλιστής, μεγαλοδικηγόρος, επενδυτής στο real estate και… φανατικός ΑΕΚτζής
Poseidonion Grand Hotel x Skoufa Gallery: Έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών φιλοξενούνται στις Σπέτσες
Spider-Man: Brand New Day: Εκρηκτικό ντεμπούτο με το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του Χόλιγουντ
Το Πεκίνο δεν αλλάζει πορεία: Επιμένει στη βιομηχανική ισχύ παρά τις πιέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης
AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συμφωνία για συνένωση των δύο φαρμακευτικών κολοσσών