• Big Story

    Τηλεοπτικές άδειες: Βαρδινογιάννης – Κοντομηνάς κατά Καλογρίτσα-Σαββίδη reloaded!


    Βαρδινογιάννης-Κοντομηνάς VS Καλογρίτσα-Σαββίδη και η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες κορυφώνεται! Το σημερινό μενού της περιβόητης διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες περιελάμβανε θυροκολλήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Πρώτη στο γαϊτανάκι των ασφαλιστικών μέτρων, ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με το δικαστικό επιμελητή του Star να θυροκολλεί τα ασφαλιστικά μέτρα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, o δικηγόρος του Star, Πάνος Λαζαράτος εξήγησε: “Μας πήραν τηλέφωνο και από το ΣτΕ ότι πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επίδοση συγκεκριμένες μέρες πριν την δικάσιμο. Ήταν η τελευταία μέρα. Σε αυτά τα μέτρα, το Star ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό.”

    fakelos 2

    Μια ώρα μετά, ασφαλιστικά μέτρα θυροκολλήθηκαν και από τον Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία στρέφονταν κατά όλων των υπολοίπων διεκδικητών. Συγκεκριμένα, αφορούσαν στη συμμετοχή στον διαγωνισμό του καναλιού «Ε» (σ.σ. δεν συμμετέχει στη διαδικασία καθώς υπήρξε πρόβλημα με την εγγυητική του επιστολή), της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα (επειδή στο καταστατικό της γίνεται αναφορά και σε άλλους σκοπούς πλην της παροχής ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών, όπως εκδόσεις), της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρείας ALTER EGO.

    exodika

    Τέλος, ασφαλιστικά μέτρα θυροκολλήθηκαν και από τον ΑΝΤ1. Αστυνομικός της ΓΓΕΕ παρέλαβε τους φακέλους και τους προώθησε στο Πρωτόκολλο.

    Τι μένει να γίνει στη διαδικασία της δημοπρασίας

    Η διαδικασία της δημοπρασίας, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, έχει εξελιχθεί σε μια σκληρή μάχη. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι οι δύο πρώτες άδειες κατοχυρώθηκαν, χωρίς να διευκρινιστεί ποσό και φυσικά οι επιχειρηματίες που τις απέκτησαν.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται απόψε από την πλευρά της κυβέρνησης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, θα υπάρξει μια ανακοίνωση (συνολική ανακοίνωση) για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, δηλαδή σε ποιους κατοχυρώθηκαν οι 4 άδειες.

    Μετά την κατακύρωση και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Γενικής Γραμματεία Ενημέρωσης, αφού πρώτα πάρουν πίσω τα κινητά τους, τα οποία είχαν παραδώσει κατά την είσοδό τους. Όπως προαναφέρθηκε οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από την κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν θα αρχίσουν να ρέουν και από την πλευρά των υποψηφίων με το που αρθεί η  ρήτρα εμπιστευτικότητας που ισχύει.

    Η κυβερνητική ανακοίνωση θα αποκαλύψει το αποτέλεσμα της διαδικασίας στην οποία αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο εκ νέου έλεγχος του πόθεν έσχες των τεσσάρων πλειοδοτών και μετά θα γίνει η οριστική κατακύρωση των αδειών.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/thirokolliseon-sinechia-asfalistika-metra-apo-d-kontomina-kata-kalogritsa-savvidi/70470

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-ke-xafnika-asfalistika-metra-apo-star-vardinogiannis/70448



    ΣΧΟΛΙΑ