• Big Story

    Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ στην Α’ Αθηνών – Απόλυτος κυρίαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης

    • NewsRoom
    Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων


    Συντριπτικό είναι το προβάδισμα που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η ΝΔ προηγείται με 13,1 μονάδες.

    Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;», η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολουθεί η ΧΑ με 5,8%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Ένωση Κεντρώων, Ελληνική Λύση, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΕΛ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνουν μικρότερα ποσοστά από 2,4 μέχρι 1,1%.

    «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2%, με το ποσοστό των λευκών/άκυρων να είναι στο 2,9%, «δεν θα ψηφίσω» υποστηρίζει το 4,4%, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 15,3%, δηλώνει «αναποφάσιστο».

    Στην πρόθεση ψήφου για το Δήμο της Αθήνας, προβάδισμα έχει ο Κώστας Μπακογιάννης, σε ποσοστό 38,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 12%, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με 10,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,1% και ο Νίκος Σοφιανός με 4,8%.

    Παρόμοια είναι η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και στους άλλους δύο μεγάλους δήμους της χώρας. Στον Πειραιά, οι έρευνες δείχνουν συντριπτική υπεροχή για τον Γιάννη Μώραλη έναντι του Νίκου Μπελαβίλα, ενώ και στην Θεσσαλονίκη ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νίκος Ταχιάος ξεπερνά το 21%. Ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11% που δείχνει να απειλείται από τον Σπύρο Βούγια που ανεβαίνει συνεχώς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προβάδισμα 20 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη με 33,8% για τον Δήμο Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ