• Big Story

    Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση του «Εμίρη του Κατάρ» στη Ζάκυνθο

    Qatar

    O εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani


    Και οι δικαστικές περιπέτειες για την… καταραμένη επένδυση του τέως Εμίρη του Κατάρ, Hamad bin Khalifa al Thani, στη Ζάκυνθο συνεχίζονται. Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την απίστευτη αυτή υπόθεση, που χρονολογείται από το 2014 και έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο νησί.

    Η αναστάτωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο al Thani αγόρασε (ή μάλλον πίστευε ότι αγόρασε) μία έκταση 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, μέσα στην οποία όμως περιλαμβάνονταν σπίτια στα οποία ζουν εδώ και αιώνες Ζακυνθινές οικογένειες, αγροκτήματα, δημόσιοι δρόμοι και ρέματα, αλλά ακόμα και η διάσημη παραλία Ναυάγιο! Ακούγεται απίστευτο, όμως ο άνθρωπος που του πούλησε την έκταση αυτή, ονόματι Γ. Χάρος, επικαλείται έναν τίτλο της Ενετικής Δημοκρατίας (όταν δηλαδή η Ζάκυνθος ήταν ακόμη ενετοκρατούμενη!) σύμφωνα με τον οποίο φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της.

    Βέβαια, το μεγάλο ζήτημα εδώ είναι το τι έκανε το Δημόσιο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαίωναν αρχικά πως το Δημόσιο δεν έχει δικαιώματα στην έκταση των 15.000 στρεμμάτων (!), ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης του τέως Εμίρη του Κατάρ μέσω της εταιρείας συμφερόντων του Pimana. Όμως ξαφνικά το Δημόσιο… θυμήθηκε πως έχει δικαιώματα στην έκταση αυτή και άρχισε να τα διεκδικεί.

    Το ερώτημα βέβαια που εγείρεται είναι πώς… κατάφεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες να γνωμοδοτήσουν ότι δεν υπάρχουν διεκδικήσεις του Δημοσίου στην έκταση, όταν η ΔΟΥ Ζακύνθου μόλις σε μία ημέρα, σύμφωνα με καταγγελίες, έδωσε το “ΟΚ” και όρισε την αξία της στα 1.050 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ ο δασάρχης έδωσε επίσης το “πράσινο φως”, παραβλέποντας ότι στην έκταση υπάρχουν δασικές εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως τέτοιες εδώ και δεκαετίες! Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το πώς λειτούργησαν οι αρμόδιοι σε αυτήν την υπόθεση.

    Όμως δεν είναι μόνο το Δημόσιο: η Μητρόπολη Ζακύνθου, ο δήμος Ζακύνθου, αλλά και ιδιώτες ζητούν να ακυρωθεί το συμβόλαιο αγοράς και διεκδικούν κομμάτια της επίμαχης έκτασης, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο “κουβάρι” διεκδικήσεων που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεμπλέξει.

    Όπως δύσκολα μπορεί να ξεμπλέξει ο τέως Εμίρης του Κατάρ τώρα που μπλέχτηκε με τα… γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρτούρ Νταβιντιάν… Ο “κολλητός” του Σαββίδη ήθελε και τον ΔΟΛ – Γιατί τον “αγνοούν” οι τράπεζες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αλλάζει στην Emirates λόγω Τραμπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μήπως σας αφορά; Ποιοι μπορούν να γλιτώσουν… από το παράθυρο πρόστιμα προς την εφορία



    ΣΧΟΛΙΑ