• Πολιτική

    Public Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πάτωσε» ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη έρευνα της Public Issue, την ώρα που η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να βυθίζεται, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα θετικό πολιτικό αφήγημα.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, συγκεντρώνοντας 46% θετική γνώμη έναντι 51% αρνητική. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 40% θετική γνώμη, έναντι 57% αρνητική, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39% θετική έναντι 55% αρνητική, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34% θετική έναντι 61% αρνητική και ο Βασίλης Λεβέντης με 31% θετική έναντι 64% αρνητική.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 26% θετική έναντι 73% αρνητική, μπροστά μόνο από τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο (15% θετική, 84% αρνητική) και τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο (10% θετική, 86% αρνητική).

    Έντονα δυσαρεστημένοι αισθάνονται οι πολίτες, σύμφωνα με την Public Issue, από τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.  Τα ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση φτάνει το 84% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης αγγίζει το  το 76%.

    Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το πολιτικό και κοινωνικό βαρόμετρο, είναι αρνητικό, καθώς το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι περισσότεροι των ερωτηθέντων δήλωσαν πως αισθάνονται απογοήτευση.

    Διαβάστε εδώ ολόκληρη της έρευνα της  Public Issue



    ΣΧΟΛΙΑ