• Big Story

    Τετ α τετ Κοντονή-Θάνου: Όλο το παρασκήνιο της ξαφνικής συνάντησης

    Κοντονής Θάνου

    Σταύρος Κοντονής και Βασιλική Θάνου


    Το μισάωρο τετ-α-τετ Κοντονή-Θάνου ήρθε στο τέλος της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Ένα 24ωρο μετά το άδειασμα του υπουργού στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τη σημερινή (προσωρινή;) υποχώρηση της προέδρου του Αρείου Πάγου που μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, ανέβαλε την αυριανή Ολομέλεια για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι 2 τους είχαν μία εκτός προγράμματος συνάντηση.

    Έχοντας από χθες ανακοινώσει ο κ. Κοντονής ότι θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση (μόνο) με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κα Θάνου ήταν εκείνη που πήρε πρωτοβουλία να επισκεφθεί το γραφείο της κα Δημητρίου και να χαιρετήσει τον υπουργό.

    Βγαίνοντας από το γραφείο, η κα Θάνου είπε στους δημοσιογράφους ότι πολύ σύντομα θα συγκαλέσει εκ νέου τη Διοικητική Ολομέλεια. “Μπορεί την επόμενη Πέμπτη ή τη μεθεπόμενη. Μόλις είναι έτοιμη η εισηγήτρια”, είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι για εκείνη (σε αντίθεση με τον υπουργό) δεν έχει κλείσει το θέμα μιας νομοθετικής.ρύθμισης, πριν τον Ιούλιο που θα έχει συνταξιοδοτηθεί.

    Η συνάντηση

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με εισαγγελείς του Αρείου Παγου επισκέφθηκε την κα Θάνου στο γραφείο της. “Για 2 λεπτά να τη χαιρετήσει”, είπαν συνεργάτες του στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μια δήλωση.

    Τελικώς ο… χαιρετισμός διήρκεσε μισή ώρα.

    Αποχωρώντας πλέον από τον Άρειο Πάγο ο κ.Κοντονής απάντησε στους δημοσιογράφους ότι “καθόλου δεν συζήτησαν με την κα Θάνου το θέμα της συνταξιοδότησης”.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ.Κοντονή:

    “Με το θέμα αλλαγής των διατάξεων για τη συνταξιοδότηση των δικαστών, έχω πει και έχω τονίσει ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης.

    Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η σύγκλιση της ολομέλειας για το συγκεκριμένο θέμα εντείνει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη Δικαιοσύνη;

    Απάντηση: Έχω πει ήδη προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι ανακοινώσεις αυτές δίνουν μία εικόνα εμφυλίου πολέμου εντός της Δικαιοσύνης στην κοινωνία. Αυτό πρέπει να σταματήσει για να μην πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης και ξέρετε ένα τέτοιο κακό δεν αφορά μόνο τον παρόντα χρόνο αφορά και το μέλλοντα και σωρεύονται προβλήματα τα οποία δεν είναι ανάγκη αυτή την ώρα να τα δημιουργούμε. Τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι πολλά και είναι άλλου τύπου καλούμε λοιπόν τους πάντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουμε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.

    Ερώτηση: Άρα κατά την άποψή σας δεν ήταν αναγκαία η σύγκλιση της ολομέλειας αφού
    το ερώτημα αφορά νομοθετική ρύθμιση στον παρόντα χρόνο.

    Απάντηση: Όπως είπα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική αναθεώρηση. Η ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη η οποία λειτουργεί στα πλαίσια της αναθεώρησης του συντάγματος.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε και για την προγραμματισμένη για αύριο έκδοση της απόφασης για την έκδοση ή όχι των 8 Τούρκων.

    “Δεν μιλήσατε για το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση , δε λειτουργεί ως εφετείο του Αρείου Πάγου , για να σοβαρευτούμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα. Η κυβέρνηση , θα σεβαστεί την απόφαση. Αν αποφασιστεί έκδοση, αυτά είναι λεπτά ζητήματα διακρατικών σχέσεων.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλήγμα για τον Φ. Φιγιόν: Εισαγγελική έρευνα για σκάνδαλο κατάχρησης 600.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: O Μανώλης Σφακιανάκης περιγράφει στο mononews.gr το νέο CSI

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες αποκαλύψεις για την Έφη Ηροδότου: Είχε ΑΦΜ κι εργαζόταν – Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη



    ΣΧΟΛΙΑ