ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγλινγκ ακύρωσε το κάλεσμα του ΔΝΤ για «σημαντική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM και το άρθρο του στους Financial Times , οι απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ οφείλονται στο γεγονός ότι οι αναλυτές του δεν έχουν κατορθώσει ακόμα συνυπολογίσουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης και τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταίροι της.
«Η λύση για την Ελλάδα δεν έγκειται σε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για απομείωση του χρέους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο κράτος στην ιστορία.
Κλείνοντας, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες πιστωτές το 2012 και οι διευκολύνσεις που δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι διασφαλίζουν πως το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους συγκαταλέγεται στα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει μάλιστα θα μείνει έτσι «για πολύ καιρό».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόικα σε κυβέρνηση: Επιτέλους τελειώστε με το Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν F 35
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο. Ζητούν ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε λουκέτο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πατήσια: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκε 1 κιλό κάνναβη
- Δένδιας: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καταρτισμένα, υπηρετούν με υπερηφάνεια και η προσφορά τους αναγνωρίζεται
- Metlen: Οι αναλυτές δεν αναθεωρούν το μακροπρόθεσμο στόρι για τη μετοχή
- Μελόνι: «Δεν συμμερίζομαι τις κριτικές του Μερτς στην κουλτούρα του Maga»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.