• Big Story

    Μητσοτάκης σε Γιακουμάτο για τα περί ομοφυλοφυλίας: “Βγες και ζήτα συγγνώμη” – Όλος ο διάλογος

    • NewsRoom


    Χαμός στα social media με τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας. Από το μεσημέρι και μετά, χιλιάδες ήταν η χρήστες – κυρίως στο twitter – που βγήκαν και άσκησαν δριμεία κριτική στον πρώην υφυπουργό κυβερνήσεων της Ν.Δ., καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το σάλο που προκλήθηκε, βγήκε και ζήτησε από τον Γεράσιμο Γιακουμάτων να ζητήσει συγγνώμη! Υπήρχε όμως έντονο παρασκήνιο το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το mononews.

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, έδωσε συνέντευξη στα parapolitika και στην Σάσα Σταμάτη. Είπε πολλά και διάφορα, τα οποία, αν και ήταν  ιδιαίτερα… ζουμερά, δεν βρήκαν ανταπόκριση από το “κοινό”.

    Ωστόσο, κάποια blogs, άρχισαν να απομονώνουν τις ατάκες του για την ομοφυλοφιλία. Αυτές οι ατάκες, έκαναν το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν… σοκ στους χρήστες του facebook και του twitter.

    Τι είχε πει; Αφού πρώτα ισχυρίστηκε πως «δεν έχει πρόβλημα» με την ομοφυλοφιλία και ότι «έχει πολλούς φίλους» ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ότι… υπάρχουν δύο είδη ομοφυλοφιλίας, από τα οποία το ένα είναι «κολλητική αρρώστια».

    «Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε» είπε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

    Υποστήριξε μάλιστα την πρωτότυπη θεωρία ότι στην συγγενή ομοφυλοφιλία «τα οιστρογόνα είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα»…

    Αυτό ήταν! Τα τηλέφωνα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πήραν φωτιά. Αποδέχτης των “παραπόνων” ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος,. Βασίλης Κικίλιας.

    Μετά από διαβουλεύσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βγήκε στο twitter και έγραψε τα εξής:

     

    kikilias_


    Αυτό, όμως δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει τις αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα πήραν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς στο… παιχνίδι μπήκαν και τα κόμματα, ζητώντας ξεκάθαρα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να πάρει θέση. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook:
    «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Του είπε να ανακαλέσει. Να ζητήσει συγγνώμη. Και τον ειδοποίησε πως θα βγει ο ίδιος στα social media για να απαντήσει.

    Τελικά, μετά από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. βγήκε στο twitter και έγραψε τα εξής:

    mitostakis_

     

    Η απάντηση Γιακουμάτου: “Ζητώ συγγνώμη”

    Λίγη ώρα αργότερα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έβγαλε δελτίο Τύπου, στο οποίο επισήμανε ότι η συνέντευξή του διαστρεβλώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε δε πως έχει ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης και ζήτησε συγγνώμη…

    gia_1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στα social media με Γιακουμάτο! Τι είπε για τους ομοφυλόφιλους και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων (pics + video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστη τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες βρέθηκε απανθρακωμένη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμμορίες Ρομά: «Θησαυρό» βρήκε η Ελληνική Αστυνομία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ