• Big Story

    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Μητσοτάκης – Τσίπρας: Τα “αυτογκόλ”, το “ταβάνι” και ο Κήρυκας Χανίων!

    • NewsRoom


    Πριν από μερικές ημέρες, το mononews είχε γράψει για τις “κρυφές” δημοσκοπήσεις των κομμάτων και πώς καταγράφεται η τάση σε όλη την Ελλάδα. Χθες, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε με τρανό τρόπο το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες… λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την αγωνία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα, για… διαφορετικούς λόγους. Και τα “αυτογκόλ” είναι πολλά!

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Χθες, λίγη ώρα πριν ο ΣΚΑΪ δείξει την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τα όσα είπε στα parapolitika για την ομοφυλοφιλία. Το θέμα είναι πως η συνέντευξη έγινε πριν από μερικές ημέρες (17 Ιανουαρίου), ωστόσο κανείς από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε στο κόπο να τη “διαβάσει”, να δει εάν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Ίσως, να μην κατάλαβαν τι εννοούσε. Το πιο πιθανόν είναι να μην το είδαν καν!

    Το κατάλαβαν όταν έσπασαν τα τηλέφωνα στα γραφεία του κόμματος. Όταν ο Βασίλης Κικίλιας δεν μπορούσε να το χειριστεί μόνος του και έπρεπε τη λύση να τη δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αργότερα, και μετά τη συγγνώμη του Γιακουμάτου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε για τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δεν γέλασε, όπως έκαναν αρκετοί μέσα στο κόμμα του, καθώς είδε πως η Ν.Δ. έχει πιάσει… ταβάνι! Και εκεί βέβαια, έρχεται να “προστεθεί” το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνέντευξή του, άφησε να εννοηθεί πως η παράταξή του, θα κερδίσει τις εκλογές, όχι επειδή στο κόμμα κάνουν “θαύματα”, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντική φθορά. Δηλαδή, η λογική του “ώριμου φρούτου”…

    Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα πως έχει χάσει το παιχνίδι. Ναι, ο λόγος του μέσα στη Βουλή κρίνεται ιδιαίτερα καλός που πείθει τους βουλευτές του, όμως ο κόσμος – ιδιαίτερα εκείνος που ασχολείται με τα social media – όταν ακούει π.χ. ατάκες στήριξης του… Καρανίκα, τότε αυτομάτως καταλαβαίνεις γιατί το κόμμα έχει “βυθιστεί”.

    Σήμερα, δε, το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε non paper, για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζοντας ξανά στο τραπέζι τη… καραμέλα, Κύρηκας Χανίων! Το χαρακτηριστικό απόσπασμα: “…Ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικό να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει “όλα στο φώς” – δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του, στη λογική του, αυτή η έκφραση. Ο κ. Μητσοτάκης, που κάνει πως κόπτεται για τους φορολογούμενους, δεν βρήκε να πει μισή λέξη για το προσωπικό του δάνειο που αφορούσε στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων». Ο κ. Μητσοτάκης, ως «Κήρυκας Χανίων», πήρε από τράπεζα, το 2005, δάνειο ύψους 300.000 ευρώ για το οποίο δεν είχε καταβάλει παρά μία (1) δόση έως το 2016! Και για το οποίο έτυχε μιας ευνοϊκής ρύθμισης, μετά τις αποκαλύψεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Θα καταβάλει 23 δόσεις των 3.000 ευρώ, ενώ, για την τελευταία δόση των 630.000 ευρώ, θα έχει την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή, η φωτογραφική ρύθμιση, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι ενάντια στους φορολογούμενους; Δεν λειτουργεί στην πλάτη τους; Έντεκα χρόνια δεν είχατε πληρώσει ούτε μία δόση! Ποιος πολίτης θα μπορούσε να το κάνει και δεν θα του είχαν πάρει το σπίτι ή την επιχείρησή του; Και ποιος πολίτης θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τόσο εξόφθαλμα ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του;”.

    Αυτό είναι το… αποτέλεσμα:

    222



    ΣΧΟΛΙΑ