• Big Story

    Ποιος σκαρφίστηκε την επίθεση εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη;

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D


    Δεν είναι σίγουρα κάτι το καινούργιο (αντίθετα, είναι μια τακτική τόσο παλιομοδίτικη όσο και η πολιτική), είναι όμως πάντα εξοργιστικό: η στοχοποίηση του/της συντρόφου ενός πολιτικού αντιπάλου με στόχο την “εξόντωση” του αντιπάλου αυτού είναι μία πρακτική ανήθικη, ύπουλη και δειλή, αφού ο επιτιθέμενος επιλέγει την πλάγια οδό για να πλήξει το θύμα του, “χτυπώντας” όχι τις πολιτικές του ιδέες, αλλά την προσωπική του ζωή. Βάζοντας την… κρεβατοκάμαρα του αντιπάλου του στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Το κακό με την τακτική αυτή είναι η αποτελεσματικότητά της: οι ζουμεροί πηχυαίοι τίτλοι για τα δήθεν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται σύντροφοι πολιτικών προσώπων “πουλάνε”, χαράζονται στο μυαλό των πολιτών, και εν τέλει το θύμα (ή μάλλον τα δύο θύματα) αυτής της υπόθεσης καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας από το πουθενά.

    Η υπόθεση με τη Μαρέβα Μητσοτάκη και το πόθεν έσχες της είναι μία κλασική περίπτωση τέτοιας χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης, διαθέτοντας τα απαραίτητα υλικά για αυτό το “μαγείρεμα”: ένα δημοσίευμα εφημερίδας με αμφίβολα στοιχεία, ένα δήθεν “σκάνδαλο” στο οποίο εμπλέκεται η σύζυγος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια γερή δόση αντιδράσεων στο δημοσίευμα (όλες φυσικά από στελέχη και “κύκλους” της κυβέρνησης, ώστε αυτό να συζητηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο) και μια πρέζα… κλειδαρότρυπας (είναι ή δεν είναι σε διάσταση η Μαρέβα με τον Κυριάκο; Και πόσα χρόνια;) για τη νοστιμιά, και έτοιμο το σκηνικό “δολοφονίας χαρακτήρα”.

    Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή εκμετάλλευση ενός δημοσιεύματος για μικροκομματικούς σκοπούς, αλλά με μία ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη, με σκοπό να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινή γνώμη η αίσθηση ότι υπάρχει και στην Ελλάδα ένα σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό του Φρανσουά Φιγιόν στη Γαλλία: μία σύζυγος ενός ταχύτατα ανερχόμενου πολιτικού που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει “φάει” λεφτά, πλήττοντας το κύρος του συζύγου της και ευνοώντας φυσικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    Ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτή; Ε, δε θέλει και πολλή σκέψη. Προφανώς, οι ίδιοι που προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή που “έσκασε” το σκάνδαλο Φιγιόν να παρουσιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως “Έλληνα Φιγιόν”. Προφανώς οι ίδιοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο (βλέπε τηλεοπτικές άδειες, παρεμβάσεις για αλλαγές διευθυντών κλπ) να ελέγξουν τα ελληνικά ΜΜΕ ώστε να τα έχουν στο χέρι τους.

    Προφανώς οι ίδιοι που όχι μόνο έκαναν την… πάπια για το θέμα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, αλλά ακόμα χειρότερα λένε ότι το θέμα αυτό προέκυψε ως… αντίποινα για την υπόθεση του πόθεν έσχες!

    Προφανώς οι ίδιοι που, βλέποντας ότι ίσως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο θα ήθελαν, είδαν μία “χρυσή” ευκαιρία να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο που έρχεται με… φόρα στις δημοσκοπήσεις – φυσικά, με ανήθικο τρόπο. Άλλωστε, το θρυλούμενο “ηθικό πλεονέκτημα” το έχουν χάσει προ πολλού, οπότε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Reuters: Αυξάνονται οι φόβοι για «ατύχημα» με την Ελλάδα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλοκάκια. Το νέο μεγάλο κόλπο με τις εισφορές και τις κρυφές χρεώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδειος ο κρατικός κορβανάς – Στους πολίτες τα έξοδα για τις νέες ταυτότητες



    ΣΧΟΛΙΑ