• Big Story

    Όλο το παρασκήνιο που τράβηξε το Mega από το κενό

    • NewsRoom


    Σε ένα διοικητικό συμβούλιο διάρκειας τριών δραματικών ωρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, οι τρεις βασικοί μέτοχοι του Mega δηλαδή οι οικογένειες, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη αποφάσισαν να κάνουν αποδεκτή την πρόταση του ισχυρού άντρα των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρη Φιλοππόπουλου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ύψους 22,7 εκατ. ευρώ.

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Όπως αποκάλυψε  πρώτο το mononews, oι παλαιοί μέτοχοι, αφού ζύγισαν όλα τα νέα δεδομένα, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αφήσουν ένα ιστορικό κανάλι να κλείσει, παρά το γεγονός ότι έχει οικονομικές υποχρεώσεις μέσω ενός ομολογιακού δανείου που έχει συναφθεί ύψους 120 εκατ ευρώ. Επιπρόσθετα, εάν επέτρεπαν την πτώχευση του καναλιού θα χρέωναν τις πιστώτριες τράπεζες με το αντίστοιχο ποσό.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Η πρόταση του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου προς τους μετόχους και τις τράπεζες, προβλέπει μείωση των επιτοκίων δανεισμού της εταιρίας, όπως επίσης και αναδιάρθρωση όλων των δανείων.

     

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας
    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας

    Ο κύριος Φιλιππόπουλος με τα νέα δεδομένα θα είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του καναλιού. Βασικό ρόλο στην υπόθεση της διάσωσης του Mega έπαιξε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Νίκος Πεφάνης, ο οποίος όλους αυτούς τους μήνες βρισκόταν δίπλα στους εργαζόμενους και κατάφερνε να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των παλαιών και νέων μετόχων, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να καταλαγιάσει τους φόβους και την ανησυχία των αγανακτισμένων υπαλλήλων του Μega.

    Δημήτρης Μάρης
    Δημήτρης Μάρης
    Νίκος Πεφάνης. Τέως CEO Τηλετυπος
    Νίκος Πεφάνης. Τέως CEO Τηλετυπος

    Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

    Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

    Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο»

     



    ΣΧΟΛΙΑ