• Big Story

    Ο όμιλος Παντελιάδη γίνεται πολυεθνικός. Όλες οι εξελίξεις


    Μία πολύ σημαντική “συμμαχία” χτίζει ο όμιλος Παντελιάδη με τον ιταλικό όμιλο Granarolo, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μπαίνει στην εταιρεία Κουόλιτυ Μπραντς Ιντερνάσιοναλ, στην οποία ο όμιλος Παντελιάδη (είναι ο αδελφός του επικεφαλής της My market) είχε αποκτήσει το 2015 το 100% μέσω της εταιρείας “Όπτιμα” (που παράγει τα προϊόντα “Ήπειρος”).

    Όπως αναφέρει ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού:

    1. Στις 15.2.2017 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία οι εταιρείες «EPIROS UK LIMITED», «ΟΠΤΙΜΑ – Εισαγωγαί – Εξαγωγαί – Αντιπροσωπείαι – Εμπορικαί Επιχειρήσεις- Ανώνυμος Εταιρία» και «Granarolo Interantional S.r.l.» αποκτούν κοινό έλεγχο της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΟΥΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ».

    2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι οι εξής:

    Για την «EPIROS UK LIMITED», η χονδρική πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών.

    Για την «ΟΠΤΙΜΑ – Εισαγωγαί – Εξαγωγαί – Αντιπροσωπείαι – Εμπορικαί Επιχειρήσεις- Ανώνυμος Εταιρία», η παραγωγή και η διανομή τροφίμων, με ειδίκευση στα τυροκομικά προϊόντα.

    Για την «Granarolo Interantional S.r.l.» η απόκτηση συμμετοχών σε άλλες εταιρείες και επιχειρηματικές οντότητες.

    Για την «ΚΟΥΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» η διανομή τροφίμων, με ειδίκευση στα τυροκομικά 

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Granarolo δεν είναι… ό,τι κι ό,τι! Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ισχυρή ιταλική επιχείρηση, που ειδικεύεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως γάλα, τυρί και βούτυρο), με εμπορική παρουσία σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και σε πολλές άλλες χώρες διεθνώς.

    Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον αγροδιατροφικό τομέα της Ιταλίας, με 15 εργοστάσια παραγωγής εντός και εκτός Ιταλίας, ενώ έχει τα πρωτεία στην ιταλική αγορά στις κατηγορίες του φρέσκου γάλακτος και του πλήρους γιαουρτιού, και στη γαλλική αγορά στην κατηγορία των σκληρών ιταλικών τυριών. Είναι επίσης δεύτερη σε μερίδιο αγοράς στα φρέσκα τυριά και στο παστεριωμένο γάλα στην Ιταλία. Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραματική έκκληση από ΣΕΒ: Θα χαθεί το 2017 αν δεν κλείσει η συμφωνία μέσα στον Μάρτιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταρρυθμιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη το ζητούμενο στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση υπόσχεται ξανά «ελπίδα», ΔΝΤ και Σόιμπλε συνεχίζουν να την «πυροβολούν»



    ΣΧΟΛΙΑ