ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα βήμα πίσω έκανε σήμερα η κυβέρνηση, όσον αφορά τις αρχικές θέσεις της για την επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, μετά τη θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και επενδυτικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στη χορήγηση δύο αδειών για το έργο, που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, στην Ολυμπιάδα, κίνηση την οποία είχε εξαγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.
Αναλυτικά, πρόκειται για:
-την άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού μικτών θειούχων μεταλλευμάτων και των τροποποιημένων υφιστάμενων υποδομών και
-Τροποποίηση της με αριθμό ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.ΕΓΚ.6/181294/2928/02-09-2016 άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του χώρου απόθεσης Κοκκινόλακα, του υποέργου “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας”, του έργου “Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας”.
Νωρίτερα ο κ. Σταθάκης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η αδειοδότηση του έργου της Eldorado Gold στην Ολυμπιάδα ολοκληρώνεται, κατόπιν της συνάντησής του με τους μεταλλωρύχους οι οποίοι πολιορκούν από το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο.
Όπως ανακοίνωσε θα χορηγηθούν σήμερα ή αύριο τρεις άδειες για να λειτουργήσει πλήρως το ορυχείο στην Ολυμπιάδα προσθέτοντας ότι «οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της πορείας χειρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προαναγγείλει».
Τόνισε ότι το ζήτημα του έργου στις Σκουριές, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δηλαδή της καθετοποίησης της παραγωγής και των μελετών τις οποίες, κατά τον υπουργό, η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει, θα τεθεί στη διαδικασία της διαιτησίας, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα.
Η διαιτησία, όπως είπε, φιλοδοξούμε ότι θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος στο αφήγημα περί επενδύσεων. Τώρα θα πληρώσουμε μόνο φόρους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάληψη στο υπ. Περιβάλλοντος από εργαζόμενους στα μεταλλεία-Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ (upd)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Σταθάκης: Η απειλή της Eldorado ήταν ένα «άνευ ουσίας πυροτέχνημα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για οικονομία και Made in Greece για ποιότητα
- Κακοκαιρία: Καταιγίδες και βροχές μεγάλης έντασης και διάρκειας – «Κόκκινη προειδοποίηση» της ΕΜΥ
- Βόλος: Νεαροί «μπούκαραν» σε σούπερ μάρκετ και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» (Βίντεο)
- Ιράν: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» οι Ευρωπαϊκοί στρατοί – Αντίποινα για τα μέτρα κατά των Φρουρών της Επανάστασης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.