• Big Story

    Οι ειδικοί της ΕΕΤΤ «αδειάζουν» το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας – Έως και 18 τηλεοπτικές συχνότητες «αντέχει» η Ελλάδα

    tv


    Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, ένα «σήριαλ» που απασχόλησε την επικαιρότητα για αρκετούς μήνες και κατέληξε σε έναν αποτυχημένο διαγωνισμό και την ακύρωση του λεγόμενου «νόμου Παππά», επανέρχεται στο προσκήνιο, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να κάνει λόγο για δυνατότητα περισσότερων καναλιών από εκείνη που είχε σκοπό η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Παππάς, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησαν κατά γράμμα την περίφημη έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, βάση της οποίας προχώρησαν σε διαγωνισμό για τέσσερις (4) τηλεοπτικές άδειες τον περασμένο Σεπτέμβρη. Επτά μήνες αργότερα, το ΕΕΤΤ έρχεται να ανατρέψει, ως προς το τεχνικό του μέρος, τη θέση αυτή δίνοντας την τεχνική δυνατότητα όχι μόνο τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά, θεωρητικά, από 8 έως και 18.

    Βέβαια, ακόμη και ανάμεσα στους επιτρόπους της ΕΕΤΤ υπήρξαν διχογνωμίες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης έκανε λόγο για 8 έως 10 συχνότητες, ενώ ο αντιπρόεδρος, Νίκος Παπαουλάκης μίλησε για 9 έως 18.

    Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο διαγωνισμός δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν τις αρχές του 2018, όπου η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες – μέσω του λεγόμενου «ψηφιακού μερίσματος 2», η ευθύνη για το οποίο στην Ελλάδα ανήκει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής – να μειώσουν το διαθέσιμο φάσμα για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος, ώστε ένα μέρος να δοθεί στην κινητή τηλεφωνία. Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση των διαθέσιμων συχνοτήτων, άρα και καναλιών.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαουλάκης, όλα εξαρτιόνται από την τεχνολογία που θα επιλεγεί να χρησιμοποιηθεί, «Αν χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία “Τ” που υπάρχει και τώρα μπορούν να χωρέσουν 9 προγράμματα. Αν πάμε σε “Τ2” μπορούν να χωρέσουν 18 κανάλια. Κι αν πάμε σε τεχνολογία υβριδική θα μπορούν να χωρέσουν έως και 12 προγράμματα. Άρα υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να τρέξουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαιρετίζει το EuroWorking Group τη συμφωνία με τους Θεσμούς – Στο «άμεσο μέλλον» η συζήτηση για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός εαυτού ο Γιάννης Μπουτάρης: Διώχνει μαθητές από το δημαρχείο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πάγωσε» η ανοδική πορεία του ΧΑ – Αρνητικό πρόσημο για ΔΕΗ και Alpha bank



    ΣΧΟΛΙΑ