• Big Story

    Αλέξης Τσίπρας: Όλο το παρασκήνιο από την αιφνιδιαστική του παρέμβαση στη Βουλή

    Βούλα Κεχαγιά

    Βούλα Κεχαγιά. Δημοσιογράφος


    Κανείς δεν περίμενε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και μάλιστα στην συζήτηση επί του πορίσματος για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Η αιφνιδιαστική παρέμβαση του πρωθυπουργού από το βήμα του κοινοβουλίου έγινε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το Μαξίμου ήθελε να κάνει ρελάνς στην Πειραιώς μετά το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Noor 1.

    Ωστόσο ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πήγε αίφνης σήμερα στην Βουλή ήταν εξίσου σημαντικός. Στο κάδρο των σκανδάλων δεν έβαλε μόνο την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με αιχμή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο Τσίπρας επιτέθηκε στον Σημίτη όχι μόνο γιατί όπως είπε «έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν από δίπλα του». Σύμφωνα με πληροφορίες, η στόχευση του πρωθυπουργού δεν ήταν τόσο το να πλήξει τον Κ. Σημίτη στον οποίο άλλωστε έχει επιτεθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν.

    Μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την προσπάθεια αναγέννησης της σοσιαλδημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να θυμίσει στους πολίτες κυρίως από ποια πρόσωπα συγκροτείται η δημοκρατική συμπαράταξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το θυμικό των ψηφοφόρων.

    Η επιδίωξη Τσίπρα ήταν να απαντήσει στην ίδια την Φώφη Γεννηματά την οποία και έψεξε για την απουσία της και να καυτηριάσει την αναφορά της ότι «επιστρέψαμε» επί της ουσίας για να υπονοήσει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κουβαλώντας όλα τα βάρη του παρελθόντος. Ήθελε, δηλαδή, να προκαλέσει αναταράξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και συγχρόνως να δείξει ότι το άνοιγμα που έκανε προσφάτως προς την πλευρά της σοσιαλδημοκρατίας αφορά μία κεντροαριστερή παράταξη που είναι απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

    Το πρωθυπουργικό επιτελείο μετά και την τηλεοπτική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου επανέφερε το αίτημα για σύσταση εξεταστικής με αφορμή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Π. Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένου για την υπόθεση Noor 1 αισθάνθηκε ότι κάτι έλειπε από την γραμμή του. Και αυτό που έλειπε ήταν η επαρκής αιτιολόγηση της άρνησης για συγκρότηση εξεταστικής για την οποία αρχικώς και στην συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μία υπόθεση που εξελίσσεται στην δικαιοσύνη.

    Με την κίνησή του να πάει στη Βουλή και να σχολιάσει την πρωτοβουλία της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβάται όμως «δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι» του αντιπερισπασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επί της ουσίας, απαριθμώντας μία σειρά υποθέσεις του παρελθόντος (Siemens, Novartis, σκάνδαλα στην υγεία, μίζες), ο πρωθυπουργός επεδίωξε να θυμίσει ότι σε υποθέσεις διαφθοράς η κυβέρνηση δεν είναι υπόλογη υποσχόμενος συγχρόνως ότι η μάχη της κάθαρσης θα συνεχιστεί. Η ΝΔ, αντιδρώντας στα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας, μίλησε για πανικό του πρωθυπουργού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ασπίδα προστασίας» Τσίπρα σε Καμμένο: Είπε «όχι» σε εξεταστική για το Noor 1

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έθαψε οριστικά τις προσδοκίες Τσίπρα για ένταξη στο QE o Coeure της ΕΚΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση από ΝΔ στην κυβέρνηση : Ζητά εξεταστική για το παράλληλο νόμισμα Βαρουφάκη



    ΣΧΟΛΙΑ