• Big Story

    Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» του Αλέξη Τσίπρα – Ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται για αποχώρηση

    Τσίπρας


    Πολύ άβολα κι αμήχανα έχουν αρχίσει να αισθάνονται αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου γνωρίζοντας ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ήδη έτοιμη λίστα με τους «αναποτελεσματικούς» υπουργούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση μόλις γίνει ο ανασχηματισμός.

    Στον Αλέξη Τσίπρα έχουν ήδη γνωστοποιηθεί  αναφορές από τους συνεργάτες του που έχουν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και οι οποίες δίνουν αρνητική βαθμολογία σε κάποιους υπουργούς που έως τώρα δείχνουν πως δεν έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα την κατάστασης και την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

    Μάλιστα στους κύκλους γύρω από το Μαξίμου ακούγεται έντονα στην επικείμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup, θα χτυπήσει για μία ακόμη φορά καμπανάκι προς τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τρέξουν.

    Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν μεν την πιθανότητα ο ανασχηματισμός να γίνει τώρα, όμως παραδέχονται πως όταν δρομολογηθεί θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές σε κάποια υπουργεία που μόνο προβλήματα προκαλούν λόγω αναποτελεσματικότητας. Κι εδώ η ανησυχία διακατέχει κυρίως τους λεγόμενους «μικρούς» της κυβέρνησης , δηλαδή κυρίως υφυπουργούς που δεν έχουν να παρουσιάσουν στοιχεία καλών επιδόσεων.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την διαδικασία του ανασχηματισμού θα ξεκινήσει από τα χαμηλά και όχι από τα «ρετιρέ» της κυβέρνησης για να ξεσκαρτάρει τα μέλη του υπουργικού που θεωρούνται ανύπαρκτα.

    Άλλωστε από το Μαξίμου δεν πέρασε απαρατήρητο ότι καθ’ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης για να κλείσει η αξιολόγηση τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης ήταν σχεδόν εξαφανισμένα και ελάχιστοι όπως οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Σταθάκης –εκτός του οικονομικού επιτελείου- έβγαιναν μπροστά για να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές γραμμές.

    Πρόβλημα μεγάλο φαίνεται πως υπάρχει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου να διογκώνονται αλλά και στο Ναυτιλίας όπου η πολιτική ηγεσία του δεν διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά της.

    Στο υπουργείο Πολιτισμού επίσης προκαλούν ερωτηματικά κάποιες κινήσεις της ηγεσίας που προκάλεσαν εμπλοκή στο έργο του Ελληνικού, ενώ παράπονα υπάρχουν και για το κομμάτι του υπουργείου των Οικονομικών που ασχολείται με τα έσοδα, δηλαδή το φορολογικό κομμάτι που αγγίζει την αρμόδια υφυπουργό. Επίσης στα χαμηλά του υπουργείου Εργασίας παρατηρείται μία αναποτελεσματικότητα η η οποία ξεκίνησε με το περίφημο θέμα με τα μπλοκάκια και τις ασφαλιστικές εισφορές οδηγώντας το κράτος σε μεγάλες απώλειες εσόδων.

    Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ακούει και ενημερώνεται για τις καθυστερήσεις, δεν έχει πάρει όμως ακόμη τις αποφάσεις του. Όχι γιατί δεν ξέρει ποιους θέλει να απομακρύνει αλλά κυρίως γιατί δεν έχει αποφασίσει με ποιους θα τους αντικαταστήσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωργιάδης: Ο Καμμένος ομολόγησε εξωθεσμική παρέμβαση για το Noor1

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Πετρόπουλος τάζει αυξήσεις όλων των συντάξεων από το 2023

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurostat: Λόγω δανείων ανήλθε το ελληνικό χρέος σε ποσοστό 80%



    ΣΧΟΛΙΑ