• Big Story

    Παραδοχή Αχτσιόγλου: Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως ο βασικός μισθός, αλλά και για αυτό φταίει η ΝΔ

    Αχτσιόγλου

    Έφη Αχτσιόγλου (Φωτογραφία Αρχείου)


    Στην παραδοχή ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός μισθός μειώθηκε στα 360 ευρώ προχώρησε η Υπουργός Εργασίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Η υπουργός, αφού υπερασπίστηκε τις διατάξεις του νομοσχεδίου λέγοντας ότι έχει σαφώς θετικό πρόσημο, έριξε τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνει «κριτική του πρωτοσέλιδου».

    «Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως», τόνισε και αναρωτήθηκε ποιος διέλυσε τους μισθούς. Την απάντηση, φυσικά, την έδωσε η ίδια, λέγοντας ότι το έκανε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

    «Ηδη σε 7 με 12 κλάδους έχουμε αύξηση μισθών και καθώς έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και καθώς μειώνεται η ανεργία τα πράγματα καλυτερεύουν. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,7% και η κυβέρνηση παραδίδει ανεργία χαμηλότερη φέτος είναι στο 21,7%. Και είναι η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση που το πετυχαίνει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

    Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου πανηγύρισε για την σημερινή κατάσταση, την οποία «βλέπει» ως θετική σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. «Τον Ιούλιο του 2013 το ποσοστό πλήρους απασχόλησης ήταν 61% και τον Δεκέμβριο 2014 έπεσε στο 45% . Ποιος ελαστικοποίησε λοιπόν τις σχέσεις εργασίας; Σήμερα είναι στο 50%-50%», είπε.

    Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο που εισηγείται σημείωσε ότι πίσω από αυτό υπάρχουν πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα βελτιωθεί η ζωή τους ενώ υποστήριξε ότι με τις νέες διατάξεις η μη καταβολή μισθού θα θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφη Αχτσιόγλου: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου: Ποιες αλλαγές έρχονται σε διαιτησία και απεργίες – Το κρίσιμο ποσοστό του 50%+1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφη Αχτσιόγλου: Οι συντάξεις θα μειωθούν «μόνο» κατά 18%!



    ΣΧΟΛΙΑ