• Business

    Τραντάζεται και η Ναυτεμπορική: Οι τράπεζες απαιτούν εδώ και τώρα 6,5 εκατ. Απίστευτη συμπεριφορά της οικογένειας Αθανασιάδου

    • NewsRoom

    H οικογένεια Αθανασιάδου, φωτογραφημένη με την τρίτη γενιά. Από αριστερά, η κυρία Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, η κυρία Μαριέττα Αθανασιάδου και η κυρία Ειρήνη Αθανασιάδου. Όρθιοι από αριστερά, ο κ. Τζώρτζης Κοντογούρης, γιος της Αγγέλας, η κυρία Ελένη Φαλκονάκη, κόρη της Μαριέττας, και ο κ. Π. Ράπτης, γιος της Ειρήνης


    Η οικογένεια Αθανασιάδου χρωστάει και δεν πληρώνει. Όμως τα μέλη της οικογένειας έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αυτό φαίνεται και από το lifestyle που έχουν. Έτσι μετά από επανειλημμένες κρούσεις, οι τράπεζες αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα λεφτά τους καταγγέλλοντας την σύμβαση που έχουν με την εταιρεία Ναυτεμπορική.

    Το ποσό ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα τη σύμβαση πίστωσης της «Η Ναυτεμπορική -Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ» με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό κατήγγειλε η πιστώτρια τράπεζα Eurobank.

    Ειρήνη Αθανασιάδη (Αριστερά στην φωτό ) Μέτοχος Ναυτεμπορική AE
    Ειρήνη Αθανασιάδου (αριστερά στην φωτό) Μέτοχος Ναυτεμπορική AE

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Η Ναυτεμπορική -Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η «Εταιρεία») κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005, της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.

    Η εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη», καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

    Όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς,  η ανακοίνωση της εταιρείας Ναυτεμπορική ΑΕ κινείται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την απαίτηση της τράπεζας.

    Η εταιρεία επισημαίνει ότι θα βρεθεί λύση που θα είναι ικανοποιητική και για τις δυο πλευρές, μετά από διαπραγματεύσεις,  όταν προφανώς η λύση που επιδιώκει η τράπεζα είναι να εισπράξει εδώ και τώρα τις χρωστούμενες οφειλές.

    Ειρήνη Αθανασιάδη (Αριστερά στην φωτό ) Μέτοχος Ναυτεμπορική AE
    Ειρήνη Αθανασιάδου (αριστερά στην φωτό) Μέτοχος Ναυτεμπορική AE

    Και εδώ υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα:

    1. Έχει τα λεφτά (η την ακίνητη περιουσία) η εταιρία και οι μέτοχοι της να καταβάλουν το οφειλόμενο ποσό η θα δούμε και εκεί το φαινόμενο ΔΟΛ; Γιατί όπως λένε στην αγορά  και ο ΔΟΛ κάπως έτσι ξεκίνησε.
    2. Έχει πληρώσει η Ναυτεμπορική ΑΕ την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Γιατί όπως πληροφορείται το mononews υπάρχουν και εκεί  θηριώδεις οφειλές.
    3. Γιατί αρνείται πεισματικά να βάλει ενέχυρο τον τίτλο;

    Επίσης όπως πληροφορείται το mononews.gr, η Eurobank ζήτησε από την οικογένεια Αθανασιάδου παλιότερα να ενεχυριασθεί ο τίτλος, αλλά η διοίκηση της εταιρίας αρνήθηκε. Λέγεται ακόμα ότι η οικογένεια έχει ενεχυριάσει διάφορα ακίνητα (στην οδό Λένορμαν στο Περιστέρι, στην Παιανία κλπ.) η αξία των οποίων όπως έχει υποχωρήσει σημαντικά.



    ΣΧΟΛΙΑ