• Big Story

    Τίνα Δασκαλαντωνάκη στο mononews.gr “Στηρίζουμε τις επιλογές του δικηγόρου μας” 

    Νίκος Δασκαλαντωνάκης-Τίνα Δασκαλαντωνάκη


    H Τίνα Δασκαλαντωνάκη, είναι πλέον ήρεμη. Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί ότι την δικαίωσε, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Η ίδια είναι μια επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια συγκρούστηκε άγρια με την οικογένεια της. Ο οικογενειακός πόλεμος των Δασκαλανωνάκηδων ήταν ο πιο σκληρός που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Ο πατέρας εναντίον των παιδιών του και τα παιδιά εναντίον του πατέρα για το μοίρασμα της τεράστιας περιουσίας.

    Η νεαρή Τίνα νιώθει ότι πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Σε συνομιλητές της εξηγεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου είναι υπέρ της , υπέρ του αδελφού της Γιάννη και της μητέρας τους Πόπης.

    Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο πλευρές κάνουν λόγο για νίκη. Δηλαδή νικητές δηλώνουν και ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την κόρη του Μάρη και η πλευρά των Τίνα,  Γιάννη και Πόπης Δασκαλαντωνάκη.

    Για κάποιον που δεν γνωρίζει τις δεκάδες επιχειρήσεις (70 στον αριθμο) που έχει δημιουργήσει η οικογένεια με διαφορετικά Brand names,   είναι δύσκολο να κατανοήσει ποιος είναι ο πραγματικός θριαμβευτής της υπόθεσης.

    Ακόμα και την απόφαση του Αρείου Πάγου να διαβάσει κάποιος πρέπει να έχει νομικές γνώσεις για να κατανοήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Καθημερινή πλέον η κόντρα μέσω ανακοινώσεων 

    Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου προ μηνός , τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω καθώς ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης με μια ανακοίνωση του την Τρίτη το απόγευμα υπενθύμιζε ότι αυτός είναι ο νικητής της διαμάχης και κατηγόρησε τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο ότι παίζει τα δικά του παιχνίδια προβολής.

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Δικηγόρος
    Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Δικηγόρος

    Ο δικηγόρος των Τίνα και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη αντέδρασε άμεσα στις βαριές κατηγορίες. Με μια αναλυτική ανακοίνωση του ο έμπειρος νομικός την Τετάρτη το απόγευμα (16 Αυγούστου 2017) εξηγούσε τους λόγους γιατί οι πελάτες του ήταν οι κερδισμένοι της περίφημης απόφασης του Αρείου Πάγου.

    Το mononews.gr προσπάθησε να μιλήσει με την πλευρά του Νίκου Δασκαλαντωνακη αλλά ο επιχειρηματίας προς ώρας δεν επιθυμεί να εξηγήσει δια ζώσης τι ακριβώς έχει συμβεί. Προτιμά τα δελτία Τύπου (πολλές φορές είναι πιο βολικά…).

    Το  ίδιο επιθυμεί και η άλλη πλευρά. Δηλαδή η Τίνα και ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης. Αποφεύγουν τις on the record δηλώσεις αν και δεν φοβούνται να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Η Τίνα Δασκαλαντωνάκη  σε συνομιλία που είχε με το mononews.gr ήταν κατηγορηματική: “Στηρίζουμε απόλυτα τις επιλογές του νομικού μας συμβούλου Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο ίδιος δεν δρα αυτόνομα αλλά πάντα σε συνεννόηση μαζί μας”

    Ήρεμη δύναμη

    Όσοι γνωρίζουν καλά την Τίνα Δασκαλαντωνάκη την χαρακτηρίζουν  ήρεμη δύναμη.  Δεν φοβάται την δημοσιότητα αν και θεωρεί ότι σε αυτή την φάση μιλώντας στα media δεν θα πετύχει κάτι παραπάνω η λιγότερο από αυτό που πέτυχε με την απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί ότι δικαίωσε την πλευρά της ίδιας , του αδελφού της και της μητέρας της στην μεγάλη διαμάχη με τον πατέρα της και την αδελφή της Μάρη.

    Όπως συνηθίζει να λέει τις τελευταίες ώρες η ίδια σε συνομιλητές της “νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο εάν μιλήσουμε σε λίγους μήνες. Έως τότε καλό είναι να μιλάνε οι δικηγόροι μας. Είναι σαφές ότι εμείς είμαστε οι νικητές της υπόθεσης”

    H Τίνα Δασκαλαντωνάκη με τον σύζυγο της Πάνο Βογιατζή

    Το χθεσινό ρεπορτάζ του mononews.gr 

    Ακόμα ένα επεισόδιο στην πολυετή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, έδωσε την Τετάρτη η νέα ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, πληρεξουσίου δικηγόρου Γιάννη, Τίνας και Πόπης Δασκαλαντωνάκη.

    Ο κ. Δημητρακόπουλος επιχείρησε  να αντικρούσει τη χθεσινή ανακοίνωση του Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη, επικεφαλής του Ομίλου. Σε αυτή ο κ. Δασκαλαντωνάκης επιχείρησε να διαψεύσει προηγούμενη δήλωση του δικηγόρου στην οποία ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «με την βούλα του Αρείου Πάγου η σύζυγος και τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Γιάννης και Τίνα, είναι πραγματικοί μέτοχοι εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και όχι εικονικοί ή εντολοδόχοι.

    Η κόντρα στην οικογένεια ξεκίνησε το 2009. Τότε η πλευρά του πατέρα και ιδρυτής της Grecotel, Nίκου Δασκαλαντωνάκη μαζί με την κόρη του Mαρί, σύζυγο του Nίκου Σηφουνάκη βρέθηκε απέναντι στην πρώην σύζυγός του Πόπη με τα άλλα δύο παιδιά τους, Γιάννη και Tίνα. Τα δικαστήρια έπρεπε να αποφασίσουν αν η πλευρά της πρώην συζύγου και των παιδιών είναι πραγματικοί ή εικονικοί μέτοχοι του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε τον Ιούλιο, ωστόσο όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο, αλλά οδήγησε σε νέα κόντρα καθώς οι δύο πλευρές έσπευσαν να την ερμηνεύσουν με διαφορετικό τρόπο.

    Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης με δική του ανακοίνωση υποστήριξε ότι «η υπ’ αριθμό 1340/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου δικαίωσε πλήρως τις επιλογές του ιδρυτή του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη για τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου καθώς επιβεβαίωσε αμετάκλητα τη νομιμότητα των διοικήσεων των εταιρειών και τερμάτισε οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση».

    Ο Άρειος Πάγος

    Σημείωσε επίσης ότι «η αντιδικία που έφτασε να κριθεί από τον Άρειο Πάγο δεν έχει καμία σχέση με τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη ως ενιαίο σύνολο αλλά με κάποιες επιμέρους εταιρείες, στις οποίες και μόνον οι ανωτέρω έχουν μειοψηφικά ποσοστά συμμετοχών». Επιτίθεται δε στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο λέγοντας ότι «μαζί με τους εντολείς του επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα» και πώς «αποκλειστικός σκοπός του κ. πληρεξουσίου είναι να δημιουργήσει ένα δικό του σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής του».

    Απαντώντας στα παραπάνω ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωσή του εξήγησε :

    Ι. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθμόν 1340/2017 απόφασή απέρριψε αμετάκλητα την από 11/2/2010 αγωγή του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του Παρθενόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι η συμμετοχή των άνω μελών της οικογένειάς του στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του Ομίλου (περιλαμβάνονται σε αυτές τα ξενοδοχεία Mykonos Blu, Creta Palace, Amirandes, Kos Imperial) ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς. Ο Άρειος Πάγος δηλαδή επικύρωσε την υπ’αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, που έκρινε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη ήταν αληθινοί μέτοχοι και όχι εικονικοί, στα ποσοστά που κατείχαν το 2009. Αν ο ενάγων κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης που η αγωγή του απερρίφθη στο σύνολό της, αισθάνεται δικαιωμένος, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

    ΙΙ. Οι εντολείς μου συγχρόνως άσκησαν 3 αγωγές, ώστε να κηρυχθούν ανυπόστατες ή άκυρες ή ακυρώσιμες οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια, που προέκυψαν από αυτές, σε 3 μόνο εταιρείες: στην Αγροτική Παραγωγική Α.Ε, στην Χάρισμα Α.Ε. και στην Διατροφή Α.Ε. Επ’ αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετακλήτως και ξεκάθαρα ότι: 1) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Παραγωγικής Α.Ε. ήταν ανυπόστατα, 2) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής Α.Ε. ήταν η μεν Γ.Σ. άκυρη, το δε Δ.Σ. ανυπόστατο, 3) η Γενική Συνέλευση της Χάρισμα Α.Ε. εσφαλμένα κρίθηκε από το εφετείο Χανίων ότι είναι ανυπόστατη και αναιρέθηκε η απόφαση για νέα κρίση στο Εφετείο Χανίων, όπου εκεί θα κρισιολογηθεί εάν είναι άκυρη ή ακυρώσιμη.

    Εάν τα παραπάνω συνιστούν δικαίωση του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

    ΙΙΙ. Με την ιδιότητα του πραγματικού μετόχου, με την βούλα του Αρείου Πάγου, οι εντολείς μου έχουν καταθέσει 67 αγωγές με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009.

    Επίσης με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν την συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών.

    Ρητά διευκρινίζω ότι η Grecotel Α.Ε. δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς μου δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της Grecotel Α.Ε. στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα.

    Επίσης ρητά διευκρινίζω ότι ουδέποτε δήλωσα ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 60% των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

    Εάν διαβάσουν προσεκτικά την δήλωσή μου είπα ότι κατείχαν το 60% εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως π.χ. στην Sunstores A.E.

    Η Μάρη Δασκαλαντωνάκη

    IV. Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη είχε εγγυηθεί μέχρι το 2009 ,προσωπικά, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ προς τον Όμιλο Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη. Τα δάνεια αυτά προέρχονται από τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και οι Έλληνες φορολογούμενοι ματώνουν για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα.

    Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη δήλωσε στα δικαστήρια ότι ουσιαστικά ήταν εικονική μέτοχος και ότι ο πραγματικός κύριος όλων των μετοχών ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Με βάση αυτήν την παραδοχή της κρίθηκε δικαστικά αμετακλήτως ότι δεν ήταν μέτοχος στις ένδικες εταιρείες. Θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί, εάν κατά την χορήγηση των δανείων, που διασφαλίστηκαν με προσωπική εγγύηση της κ. Μάρης Δασκαλαντωνάκη, αυτή διαβεβαίωσε αναληθώς τις δανειοδότριες τράπεζες ότι ήταν μέτοχος των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και εάν αυτή η ψευδής παράσταση, προκαλεί ζημία ή διακινδύνευση στην περιουσία της Τράπεζας.

    Επίσης θα αιτηθώ να διερευνηθεί εάν συνιστά βλάβη σε βάρος των συμφερόντων των τραπεζών η απομείωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των δανειοληπτριών εταιρειών του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, που έχει εγγυηθεί προσωπικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, με μονομερείς ενέργειες του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίες αμφισβητούνται δικαστικώς.

    V. Μετά 30 χρόνια μάχιμης δικηγορίας είχα την τύχη με την βοήθεια του Θεού να χειριστώ υποθέσεις με ευρύτατη δημοσιότητα, να συνεργαστώ και να αντιδικήσω με τους κορυφαίους δικηγόρους της χώρας.

    Το να διαδίδει ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος στερείται νομικής προσωπικότητας, ότι «ο αποκλειστικός σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα δικό μου σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής», προφανώς ασκεί το «δικαίωμά» του στο ψεύδος και τον ονειδισμό, συγχρόνως –όμως- τρέφει την ψευδαίσθησή του ότι με τις προσωπικές προσβολές θα με κάμψουν, το αντίθετο θα συμβεί, γιατί όσο μου επιτίθενται, τόσο αισθάνομαι ότι κάνω καλύτερα την δουλειά μου.

    Τι απάντησε σήμερα η πλευρά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη

    Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του νομικού εκπροσώπου της πλευράς των τριών, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τους εντολείς τους ως πραγματικούς και όχι εικονικούς μετόχους, η διοίκηση του Ομίλου επισημαίνει πως οι μετοχές αυτές αφορούν μειοψηφική συμμετοχή σε επιμέρους εταιρείες και πως η απόφαση κρίνει ως απολύτως νόμιμες τις κινήσεις του Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη.

    Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης του Ομίλου Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη:

    Η διοίκηση του Ομίλου Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη χαιρετίζει την κρίση ειλικρίνειας του Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος μόλις τώρα συνειδητοποίησε για πρώτη φορά την ουσία της απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη ουσιαστικά και έτσι παραδέχεται και ομολογεί τα εξής: (1) ότι η Grecotel δεν αποτελεί μέρος της αντιδικίας και (2) ότι οι μετοχές που έλαβαν από τον ιδρυτή του Ομίλου η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του αφορούν μόνο μειοψηφικές συμμετοχές σε ορισμένες επιμέρους εταιρείες του Ομίλου.

    Τέλος, οι αναφορές του κ. πληρεξούσιου για κατάθεση επιπλέον αγωγών αμφισβήτησης έγκυρων και νόμιμων διαδικασιών και αποφάσεων για τη μετοχική σύνθεση ορισμένων εταιρειών γνωρίζει ότι είναι ατελέσφορες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομολόγησε πως είναι απολύτως νόμιμες και ισχυρές όλες οι ενέργειες που έκανε ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης όλα αυτά τα χρόνια που κρατά το τιμόνι των εταιρειών του Ομίλου.

    Θα πέσει στο κενό

    Τελώντας εν γνώσει αυτού ο κ. πληρεξούσιος περνάει τώρα από την παραπληροφόρηση στην εκτόξευση ιταμών απειλών. Και αυτή η εκστρατεία του είναι άνευ περιεχομένου και θα πέσει στο κενό.

    Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Ομίλου επί 45 συναπτά έτη είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. 

    Γι’ αυτό πάντοτε έχαιρε και χαίρει της εμπιστοσύνης των τραπεζών και όλων των φορέων της αγοράς, ο δε δανεισμός του έχει ισχυρότατες εξασφαλίσεις και εξυπηρετείται απολύτως. 

    Γι’ αυτό η διοίκηση του Ομίλου δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την οντότητα και τη διεθνή εμβέλεια του Ομίλου και των εταιρειών του. Αυτό επιδιώχθηκε συστηματικά τα οκτώ τελευταία χρόνια από συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο εις μάτην όμως.



    ΣΧΟΛΙΑ