ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκθεση-σοκ για τις επιχειρήσεις: Πώς «υπονομεύουν» το απαραίτητο για την επιβίωσή τους περιβάλλον – Συνυπογράφουν 150 χώρες
Ανοδο 0,5% του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια παρουσίασε η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία αφορούν εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Παράλληλα, η στατιστική αρχή προχώρησε σε ελαφρά βελτίωση των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο . Με βάση τα νεότερα στοιχεία υπολογίζεται σε ανάπτυξη 0,5% σε τριμηναία βάση και 0,4% σε ετήσια. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% το πρώτο εξάμηνο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική επιτάχυνση τους επόμενους έξι μήνες τους έτους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% στο σύνολο του έτους.
Αναλυτικότερα:
* Η τελική κατανάλωση σημείωσε άνοδο κατά 1,2%
* Οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 9,5%
* Οι εισαγωγές σημειώνουν άνοδο κατά 3,1%
* Ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου κινήθηκε αρνητικά κατά 17,1%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision 2026: Ο Αkylas με το Ferto είναι ο μεγάλος νικητής – Όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό
- Τράπεζες: Ολα τα συνδρομητικά πακέτα για φθηνότερες καθημερινές συναλλαγές
- Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
- Πλειστηριασμοί: Το σφυρί της εβδομάδας «χτυπά» σε Ξάνθη, ΣΒΑΜΠΕ και «Ελληνικός Νηογνώμονας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.