• Big Story

    Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το 20% του Mega – Στα 5 εκατ. ευρώ η συμφωνία με τον Φ. Μπόμπολα. Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη

    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Νέα εποχή στο Mega. Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσα από εταιρεία συμφερόντων του, απέκτησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

    Ωστόσο, η πώληση του 20% του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα στον Ιβάν Σαββίδη έπιασε εξ απήνης τις τράπεζες. Tο ερώτημα που εξετάζεται αυτή τη στιγμή σε συσκέψεις στα τραπεζικά επιτελεία να είναι το  πώς οι μετοχές αυτές δεν είχαν δεσμευτεί από τις τράπεζες και ήταν ελεύθερες βαρών.

    Προ της συναλλαγής, δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση και οι τράπεζες ενημερώθηκαν από τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο mononews.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

    Το ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας αλλά και των πιστωτριών τραπεζών εδώ και αρκετό καιρό. Ο ίδιος άλλωστε είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να εισέλθει στον χώρο των τηλεοπτικών media και στις πρόσφατες συνεντεύξεις του.

    Τα νέα λειτουργούν ως προπομπός εξελίξεων, πιθανότατα, και για το ποσοστό που κατέχει στη Τηλέτυπος ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκης. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μόλις χθες η διοίκηση του ΔΟΛ άφηνε να διαρρεύσει πληροφορίες πως τα πράγματα με τον Οργανισμό βαίνουν προς θετική κατεύθυνση.

    Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: Προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

    Πληροφορίες από την οικογένεια Βαρδινογιάννη που επίσης συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε λύση για το MEGA Channel περνάει μέσα από τη δική τους συμμετοχή η οποία φθάνει στο 40% κι αποτελεί το υψηλότερο μετοχικά ποσοστό στην εταιρεία Τηλέτυπος με δικαίωμα blocking minority σε οιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου ή λήψη αποφάσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βέλγικος Τύπος: «Μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης η ελληνική οικονομία»



    ΣΧΟΛΙΑ