• Big Story

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέα κερδοφόρα deals για τον εφοπλιστή

    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Η Capital Product Partners, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προχώρησε σε ένα επικερδές deal, που αφορά την ναύλωση τριών σύγχρονων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παράγωγων πετρελαίου, που έχει στο στόλο της, για περίπου ένα χρόνο έκαστο.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή εταιρεία με επικεφαλής τον Jerry Kalogiratos ανακοίνωσε ότι το Amadeus (χωρητικότητας 50,108-dwt και με έτος κατασκευής το 2015) θα ναυλωθεί από την ισπανική εταιρεία Repsol με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται στα 14.500 δολάρια με τη συμφωνία να περιλαμβάνει δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο. Αν αυτό συμβεί, οι ναύλοι θα διαμορφωθούν στα 14.750 δολάρια την ημέρα.

    H ναύλωση του Amadeus είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Οκτώβριο με τη διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρείας να δηλώνει πως το υπόλοιπο της χρονιάς, έχει ναυλώσει το 90% του στόλου της, ενώ για το επόμενο έτος, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 58%.

    Οι ναύλοι για το Amadeus δείχνουν να είναι υψηλότεροι από τα τρέχοντα επίπεδα στα οποία κινείται η αγορά. Σημειώνεται πως ο ναυλομεσιτικός οίκος Clarksons προσδιόριζε τους ημερήσιους ναύλους των σύγχρονων tankers μεταφοράς παραγώγων πετρελαίων στα 13.250 δολάρια τον Ιούλιο.

    Το εν λόγω πλοίο είχε προηγουμένως ναυλωθεί στη μητρική εταιρεία της CPP, την Capital Maritime & Trading, με τους ναύλους να ανέρχονται στα 16.788 δολάρια την ημέρα. Το ναυλοσύμφωνο αυτό εξέπνευσε τον Μάιο.

    Επιπλέον σημειώνεται πως η Capital Maritime & Trading που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης ναύλωσε τα tankers Aiolos (χωρητικότητας 36.725-dwt και κατασκευής 2007) και Aktoras (χωρητικότητας 36.759-dwt και κατασκευής 2006) για 10-12 μήνες, με τους ημερήσιους ναύλους του κάθε πλοίου να ανέρχονται στα 11.000 δολάρια. Οι τιμές αυτές ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις τρέχουσες τάσεις της ναυλαγοράς για πλοία αντίστοιχης χωρητικότητας, τη στιγμή που η Clarksons προσδιόριζε τους ημερήσιους ναύλους για πλοία μεταφοράς παραγώγων πετρελαίων (μέσης χωρητικότητας 37.000-dwt) στα 10.800 δολάρια για τον μήνα τον Ιούλιο.

    Σημειώνεται ότι τα Aiolos & Aktoras αυτά ήταν ναυλωμένα από την BP τα τελευταία 10 χρόνια, η οποία κατέβαλε περίπου 7.000 δολάρια την ημέρα για το καθένα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Πιστιόλης: Σε δικαστικούς μπελάδες μετά τις συναλλαγές του με καναδέζικο fund

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες… ψηφίζουν Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Προχωράει η αναδιάρθρωση της Ocean Rig – Τι αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ