• Big Story

    Prem Watsa (Fairfax): Γιατί δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιώργο Χρυσικό (Grivalia) – Τι βλέπει

    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Σε μια από τις αγαπημένες του επενδύσεις στην Ελλάδα αυξάνει τη συμμετοχή του ο Prem Watsa και σε έναν από τους αγαπημένους του μάνατζερς, τον Γιώργο Χρυσικό, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του.

    «Ο Γιώργος Χρυσικός στην Grivalia, όπου έχουμε το 40%, είναι ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο του real estate. Πώς καταφέρνει κάποιος να κρατήσει μια επιχείρηση ζωντανή έπειτα από 8 χρόνια ύφεσης;», έχει πει πρόσφατα ο Prem Watsa για το αφεντικό της Grivalia.

    Με την απόκτηση επιπλέον 10 εκ.μετοχών από το πακέτο που διαθέτει σε private placement η Eurobank, η Fairfax φθάνει το 51,4% και πιθανότατα θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση. Η Grivalia αντιπροσωπεύει για τον Ινδοκαναδό επενδυτή το καλύτερο όχημα για να αξιοποιήσει τις προοπτικές που βλέπει στην ελληνική αγορά ακινήτων.

    Η Fairfax μπήκε στην Grivalia (τότε Eurobank Properties) τον Αύγουστο του 2012 αποκτώντας το 14,78% των μετοχών που πωλούσε η Lamda Development ενώ τον επόμενο χρόνο, μέσω αύξησης κεφαλαίου και δημόσιας πρότασης, έφθασε το 41,50%, το οποίο διατηρεί έως σήμερα.

    Grivalia Χρυσικός
    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia

    Έκτοτε ο 45χρονος Γιώργος Χρυσικός, με το βαρύ βιογραφικό αφού είναι απόφοιτος του ΕΜΠ, έχει MBA σε Corporate Finance & Strategy από το Columbia Business School και μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) σε Engineering & Construction Management από το Berkeley, έχει χτίσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο για την Grivalia.

    Μεταξύ άλλων, απέκτησε 14 κρατικά ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ με την μέθοδο sale & leaseback , χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ήταν μισθωμένα σε εμπορικές αλυσίδες, επενδυτικό ακίνητο επί της Βασιλίσσης Σοφίας 68 στην Αθήνα, ακίνητο σε ένα από τα τρία κτίρια των παλαιών εργοστασιακών εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος” στον Πειραιά, μέσω της Grivalia Hospitality θα υλοποιήσει επένδυση στο “Pearl Island” του Παναμά.

    Η ομάδα του και ο ίδιος πραγματοποίησαν συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ από αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα και την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, κτίζοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο της Grivalia Properties. Ο Γιώργος Χρυσικός ίδρυσε την πλατφόρμα της Grivalia Hospitality με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων προς τον υψηλού επιπέδου τουριστικό τομέα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    Στο παρελθόν, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Corporate Value Partners, Διευθύνων Σύμβουλος της DTZ Ελλάδος, Σύμβουλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Ομίλου ΙΑΣΩ και Ανώτερο Στέλεχος με ειδίκευση στο Private Equity για την McKinsey & Co στα γραφεία του Λονδίνου. Επίσης, διαθέτει εμπειρία στην κατασκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα, έχοντας υπάρξει Υπεύθυνος Έργου (Project Manager) για περισσότερα από 2 έτη σε εξειδικευμένη κατασκευαστική εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mega deal στο ελληνικό real estate: H Eurobank πουλά το 20% της Grivalia – Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lamda Development: Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος του Ελληνικού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελλάκτωρ: Αύξηση 21,4% στον τζίρο το πρώτο τρίμηνο του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ