• Big Story

    Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    Γιώργος Μελισσανίδης

    Γιώργος Μελισσανίδης


    Τα κινέζικα ναυπηγεία Cosco Shipping International επιβεβαίωσαν την παραγγελία που έκανε η ναυτιλιακή εταιρεία Aegean Shipping Management, πρόεδρος της οποίας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Μελισσανίδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιάρδα Cosco Zhoushan, θα παραδώσει τα τέσσερα νεότευκτα φορτηγά πλοία (χωρητικότητας 82.000-dwt) αρχής γενομένης το τελευταίο τρίμηνο του 2019 μέχρι και το δεύτερο μισό του 2020.

    Στο ναυπηγικό συμβόλαιο, υπάρχουν δύο διαφορετικές options, στις οποίες προβλέπεται η κατασκευή ακόμη τεσσάρων bulkers.

    Ο κ. Μελισσανίδης θα διαχειρίζεται τα νεότευκτα φορτηγά μέσω της νεοσυσυσταθείσας ναυτιλιακής εταιρείας Aegean Shipping Drybulk. Σημειώνεται πως το κόστος του deal δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr όταν και είχε γνωστοποιηθεί αρχικά η συμφωνία, ο εφοπλιστής είχε δηλώσει πως «θελήσαμε να μπούμε στο ξηρό φορτίο τώρα λόγω των ιστορικά χαμηλών τιμών που επικρατούν στην αγορά σε συνδυασμό και με την πεποίθηση ότι αυτός ο τομέας διανύει φάση βιώσιμης ανάκαμψης η οποία θα κορυφωθεί το 2018/19».

    Στη συνέχεια, ο κ. Μελισσανίδης είχε αναφέρει ότι «πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισέλθουμε στο χώρο του dry bulk και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Cosco Shipping σε αυτό το νέο και συναρπαστικό εγχείρημα για την Aegean Shipping Management». Ολοκλήρωσε τονίζοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη του ξηρού φορτίου θα αποδειχθεί μία μεγάλη επιτυχία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Celestyal Cruises: Πώς το «άνοιγμα» στην Κίνα αποδεικνύεται «θησαυρός» για την εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποζημίωση 660.000 δολαρίων ζητά από ελληνική ναυτιλιακή η Iino Kaiun

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκλεισε το deal για τα ναυπηγεία STX France – Πώς διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ