• Big Story

    Ε. Πιστιόλης: Σε δικαστικούς μπελάδες μετά τις συναλλαγές του με καναδέζικο fund

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Σε μπελάδες φαίνεται πως βρίσκεται ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, έπειτα από τις συναλλαγές που είχε με το αμφιλεγόμενο καναδέζικο fund Kalani Investments, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον Γιώργο Οικονόμου.

    Το αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο Robbins Geller & Dowd καθώς και άλλα δύο γραφεία αποκάλυψαν πως έχει κατατεθεί μία ομαδική αγωγή εναντίον του κ. Πιστιόλη στη Νέα Υόρκη, εκ μέρους κατόχων κοινών μετόχων της Top Ships, για την περίοδο που μεσολάβησε μεταξύ από της 17 Ιανουαρίου μέχρι και της 22 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. 

    Ο CEO της ναυτιλιακής, κύριος Πιστιόλης, κατηγορείται πως χειραγώγησε μία σειρά συναλλαγών έκδοσης και πώλησης μετοχών με την Kalaniστην οποία η Top Ships θα πουλούσε τις κοινές μετοχές της και χρεόγραφα που μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές, με σημαντική έκπτωση συγκριτικά με τις τιμές της αγοράς, έτσι ώστε το καναδέζικο fund να μπορέσει με τη σειρά του να μεταπωλήσει τις μετοχές αυτές, βγάζοντας κέρδος.

    Πιστιόλης

    Η Top Ships συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Kalani μέσω μιας συμφωνίας αγοράς κοινών μετοχών συνολικής αξίας 3,1 εκατ. δολαρίων τον περασμένο Φεβρουάριο. Η καναδέζικη εταιρεία, συμφερόντων του Mark Bistricer, συμφώνησε να αυξήσει το ποσό αυτό στα 6,9 εκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους 24 μήνες, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα deal εξαγοράς ενός χρεογράφου της Top Ships αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Μαρτίου.

    Σύμφωνα με την αγωγή, όταν η Kalani θα προχωρούσε σε πωλήσεις μετοχών της Top Ships αυτό θα προκαλούσε την πτώση της τιμής της μετοχής της, με τη ναυτιλιακή να αναγκαζόταν να προχωρήσει σε reverse split του τίτλου της, για να αυξήσει και πάλι την αξία του. Έπειτα, η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Πιστιόλης θα πωλούσε μετοχές στην Kalani με τον ίδιο τρόπο.

    Σημειώνεται ότι μέχρι τον Αύγουστο, η Top Ships είχε εκδώσει και πωλήσει δεκάδες εκατομμύρια μετοχές μέσω της Kalani, όπως αναφέρεται στην ομαδική αγωγή.

    «Ενώ η Top Ships χρησιμοποίησε τα έσοδα από αυτές τις προσφορές για να εμπλουτίσει περαιτέρω τον κ. Πιστιόλη και τις θυγατρικές του μέσω διαφόρων συναφών συναλλαγών, η αξία των κοινών μετοχών της ναυτιλιακής έχει πέσει κατά περισσότερο από 99%», αναφέρεται στην αγωγή.

    Υπενθυμίζεται πως η Kalani Investments έγινε γνωστή στον ναυτιλιακό κόσμο μέσω των συμφωνιών της, με την DryShips του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Οι οποίες  συμφωνίες, όπως είχε γράψει το mononews, ακυρώθηκαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Προχωράει η αναδιάρθρωση της Ocean Rig – Τι αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Κανελλάκης: Το σκέφτεται για είσοδο στην αγορά των τάνκερ MR η Pantheon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι ελληνικές ναυτιλιακές που πόνταραν στα μεταχειρισμένα handysizes και βγαίνουν κερδισμένες



    ΣΧΟΛΙΑ