• Big Story

    Ο Φιλιππόπουλος κατηγορεί τον Μπόμπολα για υπεξαίρεση 800.000 ευρώ

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 52. Εκδότης


    Χοντραίνει” η κόντρα μεταξύ των εκδοτών και του Φώτη Μπόμπολα, με τον επικεφαλής του Πήγασου να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Ευρώπη”, που πλέον βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω των υπέρογκων χρεών του που φέρονται να πλησιάζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

    Όπως γράφαμε χθες στο mononews.gr, οι εκδότες υποστηρίζουν ότι το πρακτορείο “Ευρώπη” χρησιμοποίησε χρήματα τα οποία εισέπραξε από τις πωλήσεις των εντύπων (τα οποία είναι υποχρεωμένο να αποδώσει κατευθείαν στους εκδότες) για να καλύψει λειτουργικές του ανάγκες, κάτι το οποίο είναι απολύτως παράνομο και, αν ισχύει, συνιστά καραμπινάτη υπεξαίρεση, Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας, ως επικεφαλής του Πήγασου, ήταν αυτός που λάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο πρακτορείο.

    Έτσι, οι εκδότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν συντονισμένα σε νομικές διαδικασίες κατά του πρακτορείου, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τα διευθυντικά του στελέχη, όπως τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον οικονομικό διευθυντή Σπύρο Δουλφή, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο κατηγορούν για δόλια υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας πως αυτός ήταν ο “ιθύνων νους” πίσω από όλο αυτό το σχέδιο.

    Μπροστάρης” σε αυτόν τον πόλεμο από την πλευρά των εκδοτών είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων, ο οποίος μέσω του capital.gr (του οποίου είναι ο ίδιος πρόεδρος) εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση κατά του Φώτη Μπόμπολα, κατηγορώντας τον ανοιχτά ότι “άρπαξε” 800.000 ευρώ από το πρακτορείο “Ευρώπη” πριν την κατάρρευσή του, με τη μέθοδο που προαναφέραμε, δηλαδή υπεξαιρώντας τα χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν στους εκδότες.

    Βαριές κατηγορίες για οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ποσό των 800.000 ευρώ “εξαφανίστηκε” από τα ταμεία της “Ευρώπης”, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, και… εμφανίστηκε ξανά στις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ του Φώτη Μπόμπολα. Την ίδια στιγμή, το διοικητικό συμβούλιο του πρακτορείου, καθ’ υπόδειξη του Φώτη Μπόμπολα, του (προσφάτως παραιτηθέντος) διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου, του εκτελεστικού προέδρου κ. Παναγούλια και του οικονομικού διευθυντή Σπύρου Δουλφή, είχαν αποφασίσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, με τους εκδότες να καταγγέλλουν ότι ο ίδιος ο Φ. Μπόμπολας αλλά και τα εκτελεστικά στελέχη του πρακτορείου προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους εκδότες-πελάτες ώστε αυτοί να μην αποχωρήσουν και να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ ταυτόχρονα αντλούσαν ποσά προς ίδιον όφελος.

    Σημειωτέον ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε, ενώ οι διαρροές περί συμφωνίας με τον όμιλο Σαββίδη για να μπει ως μέτοχος στο πρακτορείο αποδείχθηκαν… φούμαρα, με τους εκδότες να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλα αυτά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίδραση από την πλευρά Μπόμπολα, είτε από τον ίδιο τον Φώτη Μπόμπολα, είτε από κάποιον συνεργάτη του, και αυτή η σιωπή προκαλεί πολλά ερωτηματικά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επένδυση 300 εκατ. ευρώ: Πήρε μπρος η κατασκευή για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξάντερ Ζίνελ (Fraport): Πριν την επόμενη σεζόν η αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αγορά παγωτού «διψά» για νέες επιλογές



    ΣΧΟΛΙΑ