• Big Story

    Απόστολος Βακάκης: Πώς άρχισε να μοιράζει την περιουσία του στις δυο κόρες του

    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Το να πει κανείς ότι η τραγική απώλεια του Γιώργου Βακάκη στο φρικτό τροχαίο στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας άλλαξε τη ζωή του πατέρα του, του γνωστού ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, θα ήταν λίγο. Όσο κι αν ο Απόστολος Βακάκης είχε πάντα τη φήμη ενός σκληρού ανθρώπου, ένα τέτοιο συμβάν δεν θα μπορούσε να τον αφήσει ανεπηρέαστο. Και αυτό είναι πια φανερό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις οικογενειακές του σχέσεις.

    Η είδηση της πώλησης 4,8 εκατομμυρίων μετοχών της Jumbo αντί 72 εκατομμυρίων ευρώ από τον επικεφαλής της αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τους επενδυτές, οι οποίοι βέβαια αναζητούσαν τα επιχειρηματικά κίνητρα πίσω από αυτήν την απόφαση, όμως τα κίνητρα δεν ήταν επιχειρηματικά. Ήταν καθαρά οικογενειακά, σύμφωνα με πηγές κοντά στην οικογένεια.

    Στο μυαλό του Απόστολου Βακάκη

    Για να καταλάβουμε τα βαθύτερα αίτια της κίνησης αυτής θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν του ίδιου του Απόστολου Βακάκη. Στις ταραχώδεις σχέσεις του με τον πατέρα του, τον ιδρυτή της ιστορικής παιχνιδοβιομηχανίας El Greco, οι οποίες προφανώς του ήρθαν στο μυαλό στον απόηχο της τραγικής μοίρας του γιου του. Και μπορεί ο Απόστολος Βακάκης να το έχει ρίξει στην… εργασιοθεραπεία, θέλοντας προφανώς να ξεχαστεί, όμως είναι βέβαιο πως στο μυαλό του έχει ήδη το μέλλον, όχι το δικό του, αλλά των παιδιών του: της Σοφίας και της Χριστίνας. Η πρώτη εργάζεται στην εταιρεία, ενώ η δεύτερη ζει στο Μαϊάμι.

    Αν και ο ίδιος δεν είναι σε ηλικία… συνταξιοδότησης, η κίνησή του να πουλήσει μετοχές της Jumbo ερμηνεύεται ως μία κίνηση-παρακαταθήκη για τα παιδιά του. Άνθρωποι που είναι κοντά στον Απόστολο Βακάκη υποστηρίζουν πως σκοπός του με την κίνηση αυτή είναι να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά για τις κόρες του, ώστε να κάνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά πολλούς ο Απόστολος Βακάκης προόριζε για διάδοχό του τον Γιώργο Βακάκη, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως ο ισχυρός άνδρας των Jumbo να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην τον διαδεχθεί στην εταιρεία κάποια από τις κόρες του, αλλά να κλείσει ο κύκλος της οικογένειας στην επιχείρηση, αν και βέβαια είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα ποιες είναι οι προθέσεις του. Άλλωστε, το τραγικό συμβάν είναι ακόμα πολύ νωπό και σίγουρα πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό του Απόστολου Βακάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση – σεισμός: Εκτοξεύτηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στις «αυταπάτες» της Ελλάδας για άμεση ένταξη στο QE έβαλε ο Μάριο Ντράγκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το δρόμο προς τη Βουλή πήραν οι αναφορές του ισοβίτη σε βάρος υπουργών



    ΣΧΟΛΙΑ