• Πολιτική

    «Μυστήριο» με το ενδεχόμενο ραντεβού Καμμένου-Τσίπρα – Διαφορετικές εκδοχές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    • NewsRoom
    τροπολογία


    Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ του μεγάλου και του μικρού εταίρου της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από τις διαρροές γύρω από τις προθέσεις για ένα ενδεχόμενο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, πηγές της Κουμουνδούρου διέρρεαν στους δημοσιογράφους πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους. Παράλληλα, ξεκαθάριζαν πως ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Αθηνών και δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση των δύο αρχηγών, αλλά εμφανίστηκαν βέβαιοι πως “κάποια στιγμή, θα τα πουν”.

    Ωστόσο, διαφορετική εκδοχή των γεγονότων έδωσαν με δική τους διαρροή προς τους δημοσιογράφους οι πηγές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι ΑΝΕΛ υποστήριξαν πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συνάντηση από τον Πάνο Καμμένο, την οποία ο τελευταίος αρνήθηκε.

    «Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχτές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία γιατί οι πρωτοβουλίες του κ. Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά. Ενδεχόμενο που ο ίδιος έχει αρνηθεί τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρουν οι πηγές των ΑΝΕΛ.

    Την Τετάρτη οι ΑΝΕΛ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση της Κοινοβουλευτικής τους ομάδας, όπου, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, θα ξεκαθαρίσουν την στάση τους. Πάντως, ήδη το κόμμα των ΑΝΕΛ εμφανίζεται χωρισμένο στα δύο, καθώς ο Θανάσης Παπαχρηστόπουλος δηλώνει πως θα πάει κόντρα στη γραμμή του κόμματος, η υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελλόνη (η οποία ωστόσο δεν κατέχει βουλευτική έδρα) δηλώνει πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ τη σιωπή έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης και η υπουργός και βουλευτής Έλενα Κουντουρά.



    ΣΧΟΛΙΑ