• Big Story

    Μαξίμου: Τι θα πει ο Παππάς σε Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Κυριακού και Μαρινάκη

    • Αθηνά Λαρδή
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς. πρώην υπουργός Επικρατείας


    Τους 4 νέους καναλάρχες θα υποδεχθεί στο Μαξίμου ο Νίκος Παππάς. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.  Θέμα συζήτησης θα είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, που θα πρέπει οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Κυριακού να ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, μετά το τέλος του διαγωνισμού.

    Παρότι, η δημοπρασία των τεσσάρων αδειών τελείωσε, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει, κάνοντας λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό πεδίο, η αντιπολίτευση και η κοινωνία αντιδρούν έντονα. Πολλοί κάνουν λόγο για μια νέα μορφή διαπλοκής, καθώς ένας εκ των προσωρινών υπερθεματιστών είναι εργολάβος – που έχει αναλάβει πολλά δημόσια κατασκευαστικά έργα – και φίλος μελών της κυβέρνησης.

    Τι θα κάνουν οι νέοι καναλάρχες;

    Πηγές λένε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται να χτίσει ένα κανάλι από την αρχή. Άλλωστε κτίρια και μηχανολογικός εξοπλισμός είναι τόσα φθηνά πλέον που το αρχικό κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όμως συνεργάτες του λέγεται ότι του εισηγούνται να αγοράσει το STAR από τους Βαρδινογιάννηδες, προκειμένου το νέο του κανάλι να είναι πλήρως λειτουργικό και να χρειάζεται μόνο κάποια στελέχη και δημοσιογράφους. Το STAR φαντάζει καλή επιλογή αφού θα έχει να μιλήσει μόνο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με την οποία διατηρεί άψογες σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

    Ο «κόκκινος» καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας, που έχει κάνει ήδη τρία ραντεβού με τον Φίλιππο Βρυώνη του Ε, φέρεται ότι αργά η γρήγορα, θα καταλήξει σε ένα deal με τον επιχειρηματία που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, αφού η εγγυητική του επιστολή δεν πληρούσε τις απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου.

    Στο μεταξύ, Alpha και Star περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ την ερχόμενη εβδομάδα, για να δουν τις επόμενες κινήσεις τους. Άλλωστε, ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς που θεωρείται δύσκολος παίχτης, φέρεται αποφασισμένος να χτυπήσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, προκειμένου ο σταθμός του να συνεχίσει να εκπέμπει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sto-sfiri-vgazoun-trapezes-5000-akriva-akinita-ti-diloni-trapeziko-stelechos-sto-mononewsgr/71541

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/gerovasili-se-anergous-ton-kanalion-aftes-tis-odigies-sas-dinoume/71550



    ΣΧΟΛΙΑ