• Big Story

    Mας κοροϊδεύουν! Μεταφέρουν τον καταυλισμό του Πειραιά μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω


    Όπως όλα δείχνουν δεν έχει τέλος η ανευθυνότητα της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την χαώδη κατάσταση που επικρατεί, περισσότερο από ένα μήνα στον καταυλισμό του Πειραιά αδειάζει τον χώρο, που βρίσκεται μπροστά από την πύλη Ε3, για να μεταφέρει τους πρόσφυγες μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω και συγκεκριμένα μπροστά από την πύλη Ε1, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό στις συνθήκες διαβίωσής τους. Μάλιστα, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να μετακινηθούν τους εκβίασαν ότι το μεσημέρι δεν θα μοιραστεί συσσίτιο.

    Από το πρωί οι λιμενικοί και στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μεταβούν στα λεωφορεία με με προορισμό την Πέτρα Ημαθίας. Παρόλα αυτά μόνο 46 άνθρωποι πείστηκαν και μπήκαν στα λεωφορεία. Τελικά, οι επτά στου δέκα μετανάστες αποφάσισαν να ξεστήσουν τις σκηνές τους από την πύλη Ε1 και κρατώντας τα χαρτάκια στα χέρια τους που γράφουν “Ε3” αλλάζουν απλώς πύλη.

    Ωστόσο, αρκετοί από τους μετανάστες αποφάσισαν να μην προσαρμοστούν στις υποδείξεις των λιμενικών και εγκατέλειψαν το λιμάνι του Πειραιά προς άγνωστη κατεύθυνση με άλλους να υποστηρίζουν ότι πηγαίνουν προς την πλατεία Ομονοίας και άλλους στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ