• Big Story

    Λίστες με οφειλέτες: Ο τέως μεγαλοεκδότης με τη μεγάλη ζωή και… ο Γιώργος Αυτιάς


    Μια λίστα άνευ ουσίας καθώς οι περισσότερες  εταιρίες που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι σχεδόν χρεοκοπημένες έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν μεγάλα ποσά βρίσκονται είτε στην φυλακή είτε έχουν πτωχεύσει οπότε είναι σχεδόν αδύνατον να εισπραχθούν αυτά τα λεφτά. Στην λίστα (δείτε εδώ)  περιλαμβάνονται πρόσωπα γνωστά στην ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια.

    Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στην λίστα φέρεται να περιλαμβάνονται:

    1. Επικεφαλής εισηγμένης εταιρίας  με οφειλή 5.894.000

    2. τέως επικεφαλής εισηγμένης εταιρίας με γυμναστήρια με οφειλή 3.346.000

    3. τέως μεγαλοεκδότης που έκανε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα πολυτελή ζωή φέρεται να χρωστάει 419.000. Τώρα πλέον δεν έχει κανένα περιοδικό στην κατοχή του καθώς τα έχει μεταβιβάσει

    4. ένας εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Φέρεται να εμφανίζεται με οφειλή 311.000. Πηγές του υπουργείου οικονομικών επιμένουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο

    5. πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που μάλιστα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2004

    6. Δυο γνωστοί παρουσιαστές της τηλεόρασης. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να οφείλει  450.000. Επίσης υπάρχει ένα όνομα Γιώργος Αυτιάς που φέρεται να έχει οφειλές άνω των 7 εκατ. ευρώ. Προφανώς πρόκειται περί συνωνυμίας με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ. Το mononews ρώτησε πηγή του υπουργείου η οποία δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να διευκρινίσει ότι πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο. O δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς μετά την δημοσίευση του κειμένου επικοινώνησε με το mononews.gr και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία οφειλή στην εφορία και πρόκειται για συνωνυμία  με το πρόσωπο  βρίσκεται στην λίστα. Όπως τόνισε ο ίδιος ο πατέρας του λέγεται Ιωάννης ενώ ο πατέρας του προσώπου που περιλαμβάνεται στην λίστα λεγόταν Δημήτριος.

    7. Γνωστός οικονομολόγος με 579.000

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα αυτά εμφανίστηκαν στη  λίστα λόγω ανεξόφλητων οφειλών που προέρχονται από ποσά που βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

    Επίσης για πολλοστή φορά στην λίστα περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη οφειλή που αφορά τον εγκέφαλο υπόθεσης μεγάλης απάτης με υπεξαίρεση ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική οφειλή ξεπερνά τα 1,2 δις ευρώ. Αν και είχε ανακοινωθεί ότι οφειλές που είναι ανεπίδεκτες είσπραξης δεν θα περιληφθούν στη νέα λίστα, τελικά η δημοσιοποίηση και μάλιστα στην πιο περίοπτη θέση της πιο ανεπίδεκτης είσπραξης υπόθεσης, έδειξε ότι αυτό δεν τηρήθηκε.

    Πρόκειται ουσιαστικά για μια επανάληψης της λίστας που δημοσιοποιήθηκε το 2011 καθώς περιλαμβάνει επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά νεκρές.  Οι λίστες περιλαμβάνουν 13.730 οφειλέτες που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περί τα 83 δισ. ευρώ Από το ποσό αυτό εισπράξιμο θεωρείται το 10% ή περίπου 8 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/apo-tous-650-metanastes-tis-lerou-mia-mionotita-krata-tsekouri/59475

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/theresa-may-mallon-epomeni-prothipourgos-tis-vretanias-idietero-gousto-sta-papoutsia/59456



    ΣΧΟΛΙΑ