• Business

    Καταιγιστικές εξελίξεις στη Folli – Έκτακτο Δ.Σ. ζητά η Επιτροπή Ελέγχου

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Έκδηλη είναι η ανησυχία στους κόλπους των μετόχων του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie για την τύχη της εταιρείας από εδώ και πέρα, μετά την κίνηση ματ των τραπεζών να καταγγείλουν τα δάνεια της εταιρείας συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ.

    Ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων που αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Τετάρτη κατά τη συζήτηση της αίτησης προστασίας που έχει υποβάλει η εταιρεία, η Επιτροπή Ελέγχου της Folli Follie ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα.

    Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ελέγχου δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα οδηγήσει σε άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία πάντως πιθανολογείται ότι μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα, πριν δηλαδή τη συζήτηση της αίτησης προστασίας ή θα ακολουθήσει της διαδικασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση προσωρινής προστασίας έχει επιτευχθεί με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας

    Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πάντως, καθώς και η τράπεζα Αττικής που κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 έως και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, τα δάνεια της Folli Follie, αναμένεται να προσέλθουν αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αξιώνοντας την απόρριψη της προστασίας και την εξαίρεση σε κάθε περίπτωση της συμμετοχής στα Αττικά Πολυκαταστήματα, που διαθέτουν ως ενέχυρο για τα δάνεια της Folli Follie.

    Οι τράπεζες επικαλούνται την ανακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, καταφεύγοντας παράλληλα σε όρους της δανειακής σύμβασης, αλλά και την «ασυμφωνία» με τη Folli για την αιτούμενη εξαίρεση. Μετά την εξέλιξη αυτή είναι σαφές ότι οι τράπεζες – Alpha, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Αττικής, καταφεύγουν σε κίνηση ρουά ματ, επιχειρώντας να υπερισχύσουν έναντι των υπολοίπων πιστωτών, που θα τους έφερνε βάσει του διεθνούς δικαίου σε ίδια μοίρα με εκατοντάδες άλλους δανειστές – ομολογιούχους, οι οποίοι επιχειρούν τη δική τους άμυνα.

    Θρυαλλίδα αποτέλεσε η – με παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου – χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης της εταιρείας για τις 10 Οκτωβρίου και κυρίως η παράταση της εκρρεμούσας ολοκλήρωσης των ελέγχων που διενεργεί η Alvarez & Marsal στη θυγατρική του FF Group στην Κίνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Λαμπρόπουλος στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Δάνεια 45 εκατ. ευρώ κατήγγειλαν οι τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ