ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας, των logistics και των υποδομών”. Την επισήμανση αυτή έκανε ο επικεφαλής της Eurobank Φωκίων Καραβίας μιλώντας στο Delphi Economic Forum. Όπως εξήγησε “Οι τράπεζες μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των επιχειρήσεων για δανεισμό, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για την ανάπτυξη καθώς θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει η Ελλάδα ξένες επενδύσεις”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να εισέλθει σε μία τροχιά σταθερής ανάπτυξης της τάξης του 2,5% υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι αποκρατικοποιήσεις και θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.
Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την οικονομία, σημείωσε. Η ζήτηση παραμένει περιορισμένη τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά.
Εξήγησε δε, πως υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να βρουν κεφάλαια είτε γιατί δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια για δανεισμό, είτε γιατί έχουν ανάγκη αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης, οι οποίες δημιουργούν την εντύπωση ότι οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαουδική Αραβία: Επένδυση 2 δισ. δολαρίων σε δύο μεγάλα ηλιακά πάρκα στην Τουρκία
- Μακρόν: Σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου με Πούτιν
- Λευκός Οίκος: Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο
- Alpha Bank: Υψηλή η συμμετοχή θεσμικών και funds στο senior ομόλογο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.