• Big Story

    Επιτέλους ο Σκουρλέτης αγαπάει τους επενδυτές: Λέει τώρα στην Eldorado Gold ελάτε να συνεργαστούμε

    Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει στο θέμα της Eldorado Gold, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτης. Προφανώς βλέποντας και ο ίδιος ότι η τακτική του να συγκρουστεί με τους Καναδούς επιχειρηματίες δεν βγάζει πουθενά.

    Όχι μόνο αυτό, η χώρα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και καμία σοβαρή επένδυση δεν φαίνεται να έρχεται στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, λίγο νωρίτερα, έτεινε χείρα φιλίας προς την πλευρά της εταιρείας που έχει στην κατοχή της τα μεταλλεία στις Σκουριές, κάνοντας λόγο για αναγκαίο συμβιβασμό στον οποίο μπορεί να συμβάλλει το υπουργείο. Η στάση αυτή του κ. Σκουρλέτη είναι η ενδεδειγμένη καθώς μέχρι τώρα το μόνο που έκανε είναι να εκτοξεύει άστοχες κατηγορίες εναντίον των Καναδών επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα. Η σχέση μεταξύ κυβέρνησης και Eldorado είχε φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι προ των πυλών της αποχώρησης της απ’ την Ελλάδα. Μάλιστα ο επικεφαλής της Eldorado Gold, Paul Wright, έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Σκουρλέτη, καθώς ο Υπουργός Ενέργειας τον είχε κατηγορήσει, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνές μέσο, ότι τζογάρει με τις μετοχές της εταιρείας.

    Paul N. Wright
    Paul N. Wright

    Ειδικότερα, νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε:

    “Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή, από την πρώτη ημέρα, και στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας τους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος. Υπάρχουν, βεβαίως, και πολιτικά ζητήματα σε σχέση με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της επένδυσης στις Σκουριές. Μια τόσο μεγάλη επένδυση, για να προχωρήσει, πρέπει, πέραν των άλλων, να διασφαλίζει και την κοινωνική ειρήνη. Πώς μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές όταν είναι συνυφασμένη με τον κοινωνικό διχασμό; Θα έβλεπα, λοιπόν, έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο μπορεί να συμβάλλει, αλλά δεν θα βάλει νερό στο κρασί του”.

    Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο κ. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε για ενεργειακά θέματα και στην οποία, επίσης, αποκάλυψε ότι υπεγράφη η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ εξετάζεται, επίσης, η μεταφορά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη.

    skourleti_r

    Για τα ενεργειακά θέματα, ο κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι καμία άλλη ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, πέραν του ΔΕΣΦΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσει και διέψευσε ότι το νέο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας πρόκειται να αναλάβει τις πωλήσεις για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ. Ο κ. Σκουρλέτης, ως προς αυτό το θέμα, ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική και όχι το Ταμείο, το οποίο είναι manager ιδιωτικοποιήσεων που κινείται βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    MEGA: Όλο το παρασκήνιο πίσω από την ξαφνική κίνηση Μάρη. Ποιοι μέτοχοι αιφνιδιάστηκαν και ποιοι οργίστηκαν

    Image-27-new-yorker



    ΣΧΟΛΙΑ