• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιμένει να σορτάρει η Oceanwood: Νέες αυξήσεις σε Eurobank και Εθνική


    Σε νέα αύξηση των καθαρών αρνητικών της θέσεων σε Εθνική και Eurobank προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Oceanwood Capital Management, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία αύξησε τις καθαρές αρνητικές της θέσεις στη Eurobank στο 1,62% από το προηγούμενο 1,54%, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε το short της στην Εθνική Τράπεζα στο 1,24% από το 1,11%.

    Η Oceanwood δεν έχει πτοηθεί στο ελάχιστο από το ράλι που σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος από τα μέσα Ιανουαρίου, εξακολουθώντας να “χτυπά” τις ελληνικές τράπεζες, με αλλεπάλληλες αυξήσεις των short ανοιγμάτων της για την ίδια χρονική περίοδο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 21 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η ανοδική διόρθωση, η Εθνική έχει σημειώσει rebound +68,26%, η Eurobank +30,35%, ενώ η Alpha Bank, στην οποία η Oceanwood επίσης διατηρεί αρνητική θέση 0,70%, έχει αυξήσει τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 29%.

    Οι τελευταίες κινήσεις της Oceanwood, διαμορφώνουν τις τρέχουσες αρνητικές θέσεις των ξένων fund στις συστημικές τράπεζες ως εξής:



    ΣΧΟΛΙΑ