array(0) {
}
        
    
Menu
-1.15%
Τζίρος: 634.46 εκατ.

Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης

Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος
Comments

Φαντάζομαι πως δεν θα έπρεπε αλλά, δυστυχώς, εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το πόσο ιδεοληπτική και αιθεροβάμων είναι η κυβέρνηση. Δεν ζει εικονική πραγματικότητα. Ζει σε παράλληλο σύμπαν. Οπότε δικαιολογείται να εκθέτει «εναλλακτικά γεγονότα» — ακόμη και να πιστεύει σ’ αυτά.  Η κυβέρνηση θεωρεί πως το μπλοκ του Νότου της πρόσφερε ερείσματα απέναντι στους δανειστές και τους θεσμούς. Πιστεύει, ακόμη, ότι το ΔΝΤ είναι ένα βήμα πριν την έξοδο του από το πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση παραβλέπει, όμως, ότι ιστορικά, η Ευρώπη ήταν πρωτοπόρα στην διατύπωση υψηλών αρχών ηθικής και δημοκρατίας. Αυτό δεν την εμπόδισε να αποτελέσει για 2000 χρόνια το κέντρο πολέμων και να εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα την αρχή «ο καθένας για τον εαυτό του».

Η πικρή εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015 φαίνεται πως έχει ξεφτίσει στα μυαλά της. Θεώρησε ότι έχει πολιτικό χρόνο να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Και πίστεψε ότι, στην τρέχουσα ευρωπαϊκή και παγκόσμια συγκυρία έχει το πολιτικό βάρος να κάνει τους δανειστές να υποχωρήσουν.

Είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Κουτοπόνηρα ζητά τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης: ελάτε να πούμε όχι στους δανειστές όλοι μαζί. Λες και αυτό θα κάμψει τους θεσμούς και τους «σκληρούς» της Ευρώπης.

Μικροπολιτικά σκεπτόμενη στέλνει τους υπουργούς να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά των δανειστών. Και οι υπουργοί εισπράττουν την αποδοκιμασία των πολιτών για τα πεπραγμένα τους.

Ο μεγάλος κίνδυνος, όπως έχουμε ξαναγράψει δεν είναι οι εκλογές. Αυτές πρέπει να γίνουν και εφόσον οι διαδικασίες ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο, πρόβλημα δεν θα προκύψει.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να προκηρύξει δημοψήφισμα και να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν. Οπότε, τότε, η κυβέρνηση είτε θα κάνει όχι μία αλλά δέκα τούμπες στον αέρα είτε θα μας βγάλει από το ευρώ και (γιατί όχι;) και από την Ε.Ε.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σε πλήρες αδιέξοδο: ή θα υπογράψουν τα πάντα ή θα αφήσουν τον λαό να κρίνει. Ότι και να γίνει οι ημέρες τους είναι λίγες.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος: Πώς κατασκευάζεται μια πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας;
Ρωμανός: Ο κ. Κασσελάκης έχει και έντονες επιρροές από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου
Καμμένος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν γερμανική παγίδα στον Τσίπρα» – Τι είπε για το δημοψήφισμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
Άγγελος Συρίγος στο mononews: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν και τι φέρνουν οι εξελίξεις στο Ιράν
Το private dinner του Παπασταύρου, ο Γεραπετρίτης στον Λευκό Οίκο, το μυστικό του αρχηγού του FBI και το μενού στο γεύμα Τασούλα – Ιερώνυμου
Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Αγγελική Φράγκου, τα Στενά του Ορμούζ και οι 3 μέρες που χωρίζουν τις αντλίες βενζίνης από την παγκόσμια ύφεση
Το μεταπολεμικό διάλειμμα τελείωσε – Eπιστροφή στην ωμή ισχύ
ΕΕ: «Ασυγχώρητες» οι επιθέσεις του Ιράν, τονίζει η Κάγια Κάλας μετά την τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ΥΠΕΞ
HΠΑ: Επίδειξη ισχύος – Στη δημοσιότητα όλα τα όπλα και οι στόχοι του πρώτου 24ωρου κατά του Ιράν
Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν έτοιμες για «αναλογικές αμυντικές ενέργειες» κατά του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ: «Διαδικασία τεσσάρων εβδομάδων» οι επιθέσεις στο Ιράν
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δηλώνει ότι κατέστρεψε το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν – Έπληξε πάνω από 1.000 στόχους