array(0) {
}
        
    
Menu
0.52%
Τζίρος: 307.10 εκατ.

«Χαστούκι» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή: «Δεν μπορεί να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης – Είναι πλέον μια αυταρχική χώρα»

Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος
Comments

Φαντάζομαι πως δεν θα έπρεπε αλλά, δυστυχώς, εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το πόσο ιδεοληπτική και αιθεροβάμων είναι η κυβέρνηση. Δεν ζει εικονική πραγματικότητα. Ζει σε παράλληλο σύμπαν. Οπότε δικαιολογείται να εκθέτει «εναλλακτικά γεγονότα» — ακόμη και να πιστεύει σ’ αυτά.  Η κυβέρνηση θεωρεί πως το μπλοκ του Νότου της πρόσφερε ερείσματα απέναντι στους δανειστές και τους θεσμούς. Πιστεύει, ακόμη, ότι το ΔΝΤ είναι ένα βήμα πριν την έξοδο του από το πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση παραβλέπει, όμως, ότι ιστορικά, η Ευρώπη ήταν πρωτοπόρα στην διατύπωση υψηλών αρχών ηθικής και δημοκρατίας. Αυτό δεν την εμπόδισε να αποτελέσει για 2000 χρόνια το κέντρο πολέμων και να εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα την αρχή «ο καθένας για τον εαυτό του».

Η πικρή εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015 φαίνεται πως έχει ξεφτίσει στα μυαλά της. Θεώρησε ότι έχει πολιτικό χρόνο να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Και πίστεψε ότι, στην τρέχουσα ευρωπαϊκή και παγκόσμια συγκυρία έχει το πολιτικό βάρος να κάνει τους δανειστές να υποχωρήσουν.

Είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Κουτοπόνηρα ζητά τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης: ελάτε να πούμε όχι στους δανειστές όλοι μαζί. Λες και αυτό θα κάμψει τους θεσμούς και τους «σκληρούς» της Ευρώπης.

Μικροπολιτικά σκεπτόμενη στέλνει τους υπουργούς να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά των δανειστών. Και οι υπουργοί εισπράττουν την αποδοκιμασία των πολιτών για τα πεπραγμένα τους.

Ο μεγάλος κίνδυνος, όπως έχουμε ξαναγράψει δεν είναι οι εκλογές. Αυτές πρέπει να γίνουν και εφόσον οι διαδικασίες ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο, πρόβλημα δεν θα προκύψει.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να προκηρύξει δημοψήφισμα και να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν. Οπότε, τότε, η κυβέρνηση είτε θα κάνει όχι μία αλλά δέκα τούμπες στον αέρα είτε θα μας βγάλει από το ευρώ και (γιατί όχι;) και από την Ε.Ε.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σε πλήρες αδιέξοδο: ή θα υπογράψουν τα πάντα ή θα αφήσουν τον λαό να κρίνει. Ότι και να γίνει οι ημέρες τους είναι λίγες.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Καμμένος στο mononews: «Θα επιστρέψω για να μην υπάρξει ακυβερνησία – Δε θα αφήσω τη ΝΔ στον Σαμαρά, αυτοκτόνησε ο Τσίπρας»
Άκης Σκέρτσος: Πώς κατασκευάζεται μια πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας;
Ρωμανός: Ο κ. Κασσελάκης έχει και έντονες επιρροές από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί είναι οι όροι της προκαταρτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν – Τι αναφέρει για πυρηνικά και Ορμούζ
«Χαστούκι» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή: «Δεν μπορεί να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης – Είναι πλέον μια αυταρχική χώρα»
WSJ: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στο Ιράν να ξεκινήσει άμεσα εξαγωγές πετρελαίου – Πτώση άνω του 5% στο Brent
G7: Νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία – Πίεση στη Μόσχα και στήριξη στην Ουκρανία με φόντο την παρουσία Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το τζάμπα δεν υπάρχει, όποιος σας το υπόσχεται από κάπου θα σας τα πάρει»
Δημοσκόπηση Alco Β μέρος: Το 46% των πολιτών δεν φοβάται κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά
Μητσοτάκης: Θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την εφαρμογή «PosoKanei» την Τετάρτη
Μάγχη: Ρωσική φρεγάτα εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού σκάφους
Τραμπ: Στέλνει στο Κογκρέσο για έγκριση τη συμφωνία με το Ιράν – «Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά μου αρέσει η ιδέα»
Γεωργιάδης στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ: Η πρόσβαση στα φάρμακα αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκής ασφάλειας