• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Χαμός στη Βουλή – Η Χριστοδουλοπούλου έστειλε στον διάβολο τον βουλευτή της ΝΔ, Χ. Αθανασίου (video)

    • NewsRoom
    Τασία Χριστοδουλοπούλου


    Σε μια λεκτική ακρότητα που δεν ταιριάζει στο περιβάλλον της Βουλής προέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα αδικήματα εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

    Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας, όμως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούνταν πεισματικά.

    «Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου ενώ προήδρευε της διαδικασίας. Νομίζοντας όμως ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ακούγεται να λέει: «Άει στο διάβολο…».

    Προεδρεύουσα: Σας παρακαλώ κ. Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά; Πολιτικά ό,τι θέλετε (άι στο διάβολο).

    Το λεκτικό ατόπημα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο οποίος αποκάλυψε ότι η προεδρεύουσα καταγράφηκε από τα μικρόφωνα να… διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

    «Στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται ότι μετά την άρνηση να μιλήσει ο κ. Αθανασίου ειπώθηκε “αει στο διάολο”. Δικαιούμαστε αναφορά επί προσωπικού», είπε ο Νίκος Δένδιας.

    Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ωστόσο ανέφερε ότι δεν το είπε η ίδια κι ότι όποιος το είπε είναι απαράδεκτο, ενώ ζήτησε να διαγράψουν την πρόταση από τα πρακτικά.

     

    Μου την έχουν “στημένη” λέει η Χριστοδουλοπούλου

    «Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου».

    Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και προσθέτει:

    «Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

    «Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Θα χυθεί αίμα στην Βουλή – Δείτε live

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλική Θάνου: Eπιβεβαιώνει συλλογή υπογραφών για να αφαιρεθεί η υπόθεση Novartis από τον ανακριτή Διαφθοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Οι 3 μάρτυρες χαρακτηρίστηκαν «δημοσίου συμφέροντος» στις 9/2 



    ΣΧΟΛΙΑ