• Big Story

    Ξαφνικός πόλεμος στο λιανεμπόριο: Καρυπίδης vs Σπυρόπουλου – Τι απαντά ο Απ. Σπυρόπουλος στο mononews

    Σπυρόπουλος TERRA NOSTRUM

    Απόστολος Σπυρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Terra Nostrum


    Ένας νέος πόλεμος στο λιανεμπόριο, με βαρείς κατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις, προέκυψε ξαφνικά μεταξύ της εταιρείας «αφοί Καρυπίδης» και της «TERRA NOSTRUM» του Απόστολου Σπυρόπουλου.

    Ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Θ. Καρυπίδης (πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης), στράφηκε κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ». Η απόφαση προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη μερική διαγραφή των απαιτήσεων των πιστωτών, καθώς και επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής τους.

    karipidis
    Θεόδωρος Καρυπίδης. επιχειρηματίας

    Οι πιστωτές της Μαρινόπουλος, μεταξύ των οποίων η Καρυπίδης και η TERRA NOSTRUM, κατέθεσαν τριτανακοπές, διεκδικώντας όσα τους οφείλονταν.

    Αιφνιδιαστικά όμως, και χωρίς κάποιον προφανή λόγο, η  Καρυπίδης – η υπόθεσή της οποίας θα εκδικαζόταν ξεχωριστά στις 24 Μαΐου – στράφηκε μέσω μηνυτήριας αναφοράς κατά της TERRANOSTRUM, ιδιοκτησίας του Απ. Σπυρόπουλου, κατηγορώντας την ότι κατέθεσε «παρανόμως» αίτημα για εκδίκαση όλων των τριτανακοπών κατά της εξυγίανσης (συνολικά επτά υποθέσεις), στις 8 Μαρτίου 2017.

    Ωστόσο, η πλευρά της Καρυπίδης δεν έμεινε εκεί. Ο δικηγόρος της εταιρείας, Θ. Σοφός, για να ενισχύσει το αίτημά του για αναβολή της συνολικής εκδίκασης και με σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία της TERRA NOSTRUM, επιχείρησε να εμπλέξει την εταιρεία του κ. Σπυρόπουλου σε ένα «παραδικαστικό κύκλωμα», τα μέλη του οποίου, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, επιθυμούν να ζημιώσουν την πλευρά Καρυπίδη.

    Σοφός
    Θέμης Σοφός, δικηγόρος

    Ταυτόχρονα, διάφορα δημοσιεύματα έσπευσαν να εμπλέξουν – για πολιτικούς λόγους – στην υπόθεση και τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, πατέρα του επικεφαλής της TERRANOSTRUM, Απόστολου Σπυρόπουλου, αν και στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν εμπλέκεται πουθενά με την διοίκηση και τη λειτουργία της εταιρείας.

    Η απάντηση της TERRA NOSTRUM

    Η απάντηση του κ. Απόστολου Σπυρόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της TERRANOSTRUM, ήταν άμεση και ξεκάθαρη. Όπως αναφέρει ο ίδιος αποκλειστικά στο mononews:

    «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕΕ,δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο της οποίας, συντίθεται, μεταξύ άλλων, από αιχμές και υπόνοιες περί εμπλοκής της εταιρείας μας σε δήθεν παραδικαστικό κύκλωμα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια αμαύρωσης της φήμης της εταιρείας μας αλλά και έτερων προσώπων.

    Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, οδηγείται σε βεβιασμένες ενέργειες, εξαπολύοντας «άσφαιρες» επιθέσεις και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον μας, εμπλέκοντας μάλιστα ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την διοίκηση της εταιρείας μας.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του κου Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το όνομα του οποίου εσκεμμένα πλην όμως αναίτια αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ενημερώνουμε ότι, ουδεμία εμπλοκή του υφίσταται, τόσο μετοχικά όσο και διοικητικά στην εταιρεία μας, γεγονός που αποδεικνύεται από όλα τα νομίμως δημοσιευμένα νομιμοποιητικά έγγραφα.

    Το ίδιο φυσικά ισχύει για κάθε άλλο πρόσωπο της οικογένειας Σπυρόπουλου.

    Τέλος καθιστούμε σαφές ότι, χάριν της προάσπισης της φήμης και των συμφερόντων της εταιρείας μας, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.»

    Τι απαντά η Μαρινόπουλος

    Την ίδια ώρα, η Μαρινόπουλος κατηγορεί την Καρυπίδης πως προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προκαλέσει καθυστερήσεις στην τελική εκδίκαση των τριτανακοπών, ενώ αναφέρει πως η εταιρεία δεν αποτελεί πιστωτή αλλά οφειλέτη της, καθώς έχει ανοικτές υποχρεώσεις ύψους €100.000.000.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ. με εντολή εισαγγελέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για τον Μαρινόπουλο: Στη Σκλαβενίτης τα καταστήματα της αλυσίδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινόπουλος: Με δικαστική απόφαση ένα βήμα πιο κοντά η ολοκλήρωση του deal με τη Σκλαβενίτης



    ΣΧΟΛΙΑ