• Big Story

    Κυρ. Μητσοτάκης: Στενή πολιορκία από Deutsche Bank, Goldman Sachs και άλλα διεθνή funds

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Mε εκπροσώπους τουλάχιστον είκοσι διεθνών επενδυτικών funds θα συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία των ξένων επενδυτών.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται τους τελευταίους μήνες αποδέκτης όλο και περισσότερων αιτημάτων για συναντήσεις από διεθνή funds που θέλουν μια από πρώτο χέρι ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν αναλάβεις τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ενώ η προσφυγή σε κάλπες θεωρείται εν γένει για τους επενδυτές ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει αβεβαιότητα την οποία οι αγορές ξορκίζουν, φαίνεται ότι εσχάτως υπάρχουν όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας που εκτιμούν ότι ίσως οι εκλογές θα αποτελέσουν μια φυγή προς τα εμπρός για τη χώρα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει εντός της εβδομάδας συναντήσεις με περισσότερα από είκοσι στελέχη επενδυτικών οίκων και funds και θα ακολουθήσουν και άλλες άμεσα.

     Μπορεί οι ξένοι επενδυτές να μένουν προς το παρόν επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα αλλά το ενδιαφέρον τους παραμένει και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος και της εγχώριας οικονομίας.

    Οι επαφές που γίνονται από έλληνες τραπεζίτες με ξένους επενδυτές καταγράφουν την κόπωση των τελευταίων από την επαναλαμβανόμενη μίζερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με μια συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, αργή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την «ιδιοκτησία» του προγράμματος.

    Αυτό που ζητούν οι επενδυτές είναι ένα αναπτυξιακό σοκ και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξένων funds, από τις συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκομίζουν ότι υπάρχει η πρόθεση για την εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την οικονομία, πέρα από τα μνημόνια με στόχο να αποκαταστήσει η χώρα την αξιοπιστία της.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για μείωση της φορολογίας και περιορισμό των κρατικών δαπανών, κινήσεις που αν συνδυαστούν με πρωτοβουλίες σοκ που θα εκδηλωθούν τους πρώτους μήνες μιας νέας διακυβέρνησης μπορούν να δώσουν μια αναπτυξιακή ώθηση, εκτιμούν στελέχη ξένων οίκων.

    Οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνονται πειστικές και στηρίζονται σε ένα σχεδιασμό βασισμένο στην επιχειρηματικότητα, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, στις μεταρρυθμίσεις στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά reports των υψηλόβαθμων στελεχών που εκπροσωπούν γνωστά επενδυτικά κεφάλαια.

    Μεταξύ των funds και οίκων που έχουν επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεγάλα ονόματα όπως Deutsche Bank,Pimco, Wellington, Goldman Sachs, Blackrock, York, KKR, Soros, Norges, Blackstone, Paulson, Capital, Apollo, Schroder,Moore Capital, Brookfield, Centerbridge.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Αθήνα οι θεσμοί- Στο τραπέζι αφορολόγητο και συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Μοσκοβισί: Το πακέτο μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι «ισορροπημένο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση του mononews.gr από το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ