• Big Story

    Έτσι θα χτυπήσει ο Silva τον Wenger

    • NewsRoom


    Το πιο μεγάλο βράδυ έφτασε για τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας, λοιπόν, που περίμεναν εναγωνίως τεχνικό τιμ, παίκτες, αλλά και οι οπαδοί της ομάδας έφτασε. Παρά το φυσιολογικό άγχος, που υπάρχει, όλοι μαζί είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ξεπεράσουν το ανυπέρβλητο εμπόδιο της Άρσεναλ. Στόχος είναι να προκαλέσουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Champions League και να βάλουν τη σφραγίδα της πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μαζί με άλλους Ευρωπαικούς συλλόγους-κολοσσούς, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρέαλ Μαδρίτης, η Παρί και η Μπάγερν.

    Το ενδιαφέρον για τον αγώνα είναι άνευ προηγουμένου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα καλυφθεί από πολλούς Άγγλους δημοσιογράφους, αλλά και media από άλλες ευρωπαικές χώρες. Η ζήτηση για διαπιστεύσεις ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη (σ.σ. στην συνέντευξη Τύπου του Σίλβα ήταν μέχρι και Γερμανοί δημοσιογράφοι), ενώ είναι το παιχνίδι, που θα έχει τη μεγαλύτερη κάλυψη από κάθε άλλο στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

    olympiakos1

    Παρά τη μεγάλη κρισιμότητα του αγώνα, οι κανονιέρηδες του Λονδίνου, γνωρίζοντας πως αποτελούν ένα πολύ δυνατό σύνολο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να μη βιώσουν το φιάσκο του αποκλεισμού από τους 16, για πρώτη μετά από… 16 ολόκληρα χρόνια. Μπορεί να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο στο σημερινό αγώνα, αφού τα ποδοσφαιρικά σενάρια δεν τους ευνοούν, αλλά – όπως δηλώνει στο gazzetta.gr και ο Τιερί Ανρί (ο παλαίμαχος πλέον σταρ της ομάδας): «Όλοι έχουν αντιληφθεί τις δυσκολίες του αγώνα. Ναι, είναι δύσκολο, αλλά η Άρσεναλ είναι μεγάλη ομάδα και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν».

    Παρ’όλα αυτά, η Άρσεναλ του Arsene Wenger έρχεται στο λιμάνι λαβωμένη, με τρεις πολύ βασικές απουσίες σημαντικών παικτών, αυτές των Καθόρλα, Σάντσεθ και Κοκλέν. Ο Marco Silva, ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, το γνωρίζει και θέλει με την τακτική του να το εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Κόντρα στην Άρσεναλ, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στα αδύναμα σημεία της ομάδας, που, κυρίως, οριοθετούνται στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Γι΄αυτό το λόγο, ο Σίλβα έχει βάλει στόχο να παίξει ενάντια στην ταχύτητα της Άρσεναλ, έχοντας και αυτός στο παιχνίδι παίκτες, που μπορούν να τρέξουν και να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση.
    Για να συμβεί αυτό, παίκτης-κλειδί είναι ο Κώστας Φορτούνης, που είναι αρκετά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και είναι καθοριστικός στο transition παιχνίδι, αφού αποτελεί το συνδετικό κρίκο όλων των γραμμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο παίκτης-κλειδί για να αποφύγει τις… Φορτούνες με Άρσεναλ

    Βέβαια, θα πρέπει, όχι μόνο ο ίδιος να κάνει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, όπως αυτή στην Αγγλία, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού οφείλουν τακτικά να ενεργήσουν άψογα, ώστε να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση.

    olympiakos2

    Τέλος, ένας, ακόμα, καθοριστικός παράγοντας, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του σημερινού ματς, είναι η αποτελεσματικότητα των στημένων φάσεων. Εξάλλου, ο Μάρκο Σίλβα είχε δηλώσει: «Να κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις στημένες φάσεις όσο περισσότερο μπορούμε. Σε τέτοια ματς, μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμες ευκαιρίες για γκολ». Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει δύο από τα τρία τέρματα από κόρνερ.



    ΣΧΟΛΙΑ