• Big Story

    Τι γυρεύουν στην Αθήνα μεγάλα επενδυτικά “σπίτια”


    Mεγάλα επενδυτικά «σπίτια» όπως το Wellington, funds του John Paulson και το γερμανικό Deka Investment φέρνει στην Αθήνα η Wood and Company, στην εκδήλωση που γίνεται στο ξενοδοχείο Apollo Divani σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή τραπεζών και μεγάλων εισηγμένων.

    Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα από την Τσεχία διοργανώνει το Greek Retreat και στις παρουσιάσεις μετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες: Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική αλλά και oι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, όμιλος Μυτιληναίου, Folli Follie, Ελλάκτωρ,  ΓΕΚ Τέρνα, Aegean Airlines,  Grivalia, ΕΛΠΕ, Motor Oil,  Βιοχάλκο,  Τιτάν,  Σαράντης, Fourlis.

    H Wood έχει σταθερά ενδιαφέρον για την εγχώρια τραπεζική αγορά αλλά και για άλλα blue chips του ΧΑ.

    Eιδικά για τις τράπεζες η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο στόχος για επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 μπορεί να επιτευχθεί λόγω της μεγάλης μείωσης στα κόστη χρηματοδότησης, με χαμηλότερα επιτόκια στις προθεσμιακές και των χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών.

    Καταλύτη για το turnaround των τραπεζών θα αποτελέσει η επιβράδυνση στη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων και η μείωση των προβλέψεων, σύμφωνα με την Wood που εκτιμά ότι το κόστος ρίσκου το 2016 θα υποχωρήσει στις 150 μονάδες βάσης, από επίπεδα άνω των 500 μονάδων βάσης το 2014.

    Οι εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση και η προοπτική επαναφοράς του waiver συμβάλλουν στο στόρυ που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών τόσο στην εκδήλωση της Wood όσο και στην αντίστοιχη της Morgan Stanley στο Λονδίνο με αντικείμενο τις global emerging markets.

    Mε καθυστέρηση πέντε μηνών και πολλές «υποσχέσεις» προς τους επενδυτές περί ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, φαίνεται ότι εκτός απροόπτου θα μιλήσουμε πλέον πιο συγκεκριμένα για τα επόμενα βήματα του κλάδου και της οικονομίας, επισημαίνει στο mononews ο IR μεγάλης συστημικής τράπεζας.

    Ο Ιούνιος είναι ο μήνας παραδοσιακά με μεγάλα επενδυτικά events όπου οι έλληνες τραπεζίτες θα δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους στην διεθνή επενδυτική κοινότητα μετά από αρκετούς μήνες «στον πάγο».

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/megali-itta-gia-ton-petro-pappa-aporrifthike-i-efesi-gia-to-res-cogitans-sti-vretania/44698

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/i-wall-street-journal-exigi-giati-o-alexis-den-ine-kalos-diapragmateftis-eno-tou-dini-ke-simvoules/44687

     



    ΣΧΟΛΙΑ