array(0) {
}
        
    
Menu
1.51%
Τζίρος: 144.50 εκατ.

Η επανάσταση των Functional Drinks: Η νέα Prebiotic Cola αλλάζει τους κανόνες στα αναψυκτικά

Attica
Comments

Τα τελευταία χρόνια έχει ασκηθεί κριτική στις Τράπεζες για τον τρόπο χειρισμού των προβληματικών δανείων τους. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εμπλοκής τους στον δανεισμό της Folli Follie (πλέον έχει μηδενιστεί η τραπεζική έκθεση στην FF)  αξίζει τον κόπο να απονεμηθούν τα εύσημα στο σύνολο των Ελληνικών Τραπεζών για τον τρόπο που έδρασαν. Συγκεκριμένα , με την αποκάλυψη του σκανδάλου της FF  στις αρχές Μαίου βρέθηκαν ακάλυπτες για ποσό που υπερέβαινε τα 51 εκ. ευρώ, ποσό που φαίνονταν μικρό για το «ψευδές» μέγεθος της FF αλλά τελικώς απεδείχθη σημαντικό όταν έγινε γνωστό το πραγματικό μέγεθος της. Οι Τράπεζες με τις κινήσεις τους απέδειξαν ότι αφενός δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα στην χορήγηση των δανείων τους αφού άμεσα έσπευσαν να καλυφθούν φέρνοντας μάλιστα σε δύσκολη θέση την εταιρία και αφετέρου στην θολούρα των εξελίξεων διέκριναν ένα περιουσιακό στοιχείο για το οποίο δεν χωρούσε αμφισβήτηση (τις μετοχές του Attica).

Μέσα σε 6 μήνες οι Τράπεζες κατάφεραν να ενεχυριάσουν τις μετοχές αυτές (όσο η εταιρία δεν ήταν σε καθεστώς ημι-πτώχευσης), να αντικρούσουν 2 φορές τις διαδικασίες προστασίας της FF που έθεταν σε κίνδυνο τις δικές τους εξασφαλίσεις, να αποτιμήσουν και τέλος να εκποιήσουν τις μετοχές αυτές.

Χρόνος ρεκόρ αν λάβει κανείς υπόψιν την συνθετότητα των διαδικασιών αλλά και το γεγονός της εμπλοκής 5 Τραπεζών, οι οποίες δεν είχαν και απολύτως ευθυγραμμισμένα συμφέροντα καθώς η κάθε μία κουβαλούσε και κάποιες επιπρόσθετες εξασφαλίσεις.

Την μερίδα του λέοντος δικαιούται η Eθνική που πήρε στις πλάτες της την διαδικασία αν και είναι βέβαιο ότι αν δεν ήταν εναρμονισμένες οι Τράπεζες στο σύνολό τους και δευτερευόντως η ίδια η εταιρία των ΑΤΤΙΚΩΝ δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει μία τέτοια προσπάθεια.

Πηγές που έχουν γνώση των διαδικασιών βεβαιώνουν ότι τα πάντα εξελίχθηκαν με απόλυτο θεσμικό σεβασμό παρότι είναι λογικό να υπάρχουν έως και αντικρουόμενα συμφέροντα που μερικές φορές οδηγεί σε εντάσεις και διαφοροποιήσεις.

Το γεγονός τέλος ότι τα παραπάνω συντελέσθηκαν μέσα από την πλέον αδιάβλητη διαδικασία ενός ηλεκτρονικού πλειστηριασμού και το διεθνές ενδιαφέρον για μία μη εισηγμένη εταιρία , που προφανώς διέπεται από κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης όμοιους με αυτών των πολυεθνικών εισηγμένων εταιριών, αποτελούν πολύ ευχάριστα νέα για το επιχειρείν στη χώρα μας που συνήθως στιγματίζεται από τις εντελώς αντίθετες πρακτικές στα θέματα αυτά.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica Πολυκαταστήματα: Κατεβαίνουν Ελληνικό με 1.000τ.μ. στο Riviera Galleria
Ideal: Πώς ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ενορχήστρωσε το deal με την Oak Hill Advisors
Attica Πολυκαταστήματα: Το σχέδιο Παπακωνσταντίνου για να γίνουν τα Harrods της Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επανάσταση των Functional Drinks: Η νέα Prebiotic Cola αλλάζει τους κανόνες στα αναψυκτικά
Ολυμπιακός: Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέτρεψε την ακαδημία ποδοσφαίρου σε χρυσωρυχείο
Μία ΔΕΘ που να δώσει ανάσα στην αγορά
Bras de fer Κυρανάκη και εργαζομένων πρώην ΗΛΠΑΠ – Ποιο θα είναι το μέλλον των τρόλεϊ
Οικογένεια Τζίκα: Η μεγάλη ψαριά της Trata στις αγορές του εξωτερικού
ΟΠΑΠ: Ο μοναδικός μνηστήρας για τα Ελληνικά Λαχεία- Γιατί αποκλείστηκε η BrightStar Global Solutions Corporation
Δύο Έλληνες σε επιτροπή ανασυγκρότησης των λιμένων των ΗΠΑ
ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, NRG, Zenith, Volton, ΦΑ, Ελιν: Τι λένε για τα ευέλικτα τιμολόγια- Γιατί δεν τα θέλουν κόκκινα
Metlen: Από τις 22 Σεπτεμβρίου στον FTSE 100 – Τι σηματοδοτεί η επίτευξη το στόχου του Εάγγελου Μυτιληναίου
Η Metlen στον δείκτη FTSE 100 – Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο όραμά μας»