array(0) {
}
        
    
Menu
1.36%
Τζίρος: 149.38 εκατ.

Έλληνες εφοπλιστές: Πρωτιά με παραγγελίες τάνκερ σχεδόν 40 δισ. δολαρίων

Comments

Ας δούμε μερικά από τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα τις τελευταίες 110 ημέρες . Θα ξεκινήσουμε από το σημείο που αποκαλύφθηκε ότι η Folli Follie έχει έναν τρύπιο ισολογισμό για να φτάσουμε στο σήμερα που η χώρα βγήκε από το μνημόνιο:

  1. Folli Follie και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Για την τέως διεθνοποποιημένη εταιρία τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δραματικά. Αποδείχθηκε ότι το ταμείο της είναι τρύπιο. Λείπουν περίπου 250 εκατ. ευρώ , η χρήση του 2017 είναι υπό αναθεώρηση οι πιστωτές της δεν τη δανείζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα εξαιτίας της Folli Follie είναι και πάλι υπό το μηδέν. H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει το κλίμα και να δώσει το σήμα στο εξωτερικό ότι οι αρχές στην χώρα λειτουργούν.  Το μόνο που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι να έχει επιβάλει ένα χρηματικό πρόστιμο.  Το εντυπωσιακό είναι ότι έως χθες το βράδυ δεν είχε στείλει την περίφημη μηνυτήρια αναφορά για την FF στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αποτέλεσμα είναι οι ξένοι να λένε για μια ακόμα φορά ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα. Με αφορμή την Folli Follie  οι ξένοι επενδυτές έχουν κλείσει για μια ακόμα φορά την πόρτα στην Ελλάδα. 
  2. Αλέξης Τσίπρας και Φωτιές στην Αττική. Η απόλυτη καταστροφή με σχεδόν 100 νεκρούς. Το κράτος αποδείχθηκε διαλυμένο 
  3. Αλέξης Τσίπρας και Χρηματιστήριο: Οι  επενδυτές σήμερα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με διάθεση για μια τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση. Σε αυτό άλλωστε βοήθησε και η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία υποχώρησε στο 4,22%, ακολουθώντας τα νέα για την αποκλιμάκωση των αντίστοιχων ιταλικών ομολόγων. Ωστόσο, μισή ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού το κλίμα είχε πλήρως αντιστραφεί, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκει τελικά αντίσταση στην πτώση στις 700 μονάδες. Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αποφάσισε να εμφανιστεί διχαστικός, με την αγορά να ερμηνεύει τη στάση του ως σήμα για την έναρξη μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου.
  4. Ράνια Αικατερινάρη:  Η επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είναι σα να μην υπάρχει. H διοίκηση των ΕΛΤΑ κατηγορείται για υπεξαίρεση των χρημάτων των καταναλωτών αλλά ακόμα παραμένει στην θέση της. Ήξερε ότι ένα μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο κ. Φ Γρατσώνης της Folli Follie  είχε υπογράψει ως CFO της FF έναν πλαστό ισολογισμό και επί ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της μεγάλης αυτής υπόθεσης τον κοιτούσε στα μάτια χωρίς να τον απολύει.

Εν κατακλειδι. Η Χώρα δεν αντέχει πλέον χωρίς αλλαγές. Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα θα ζει σε προεκλογική περίοδο. Τα πάντα θα παγώσουν και θα αναμένουμε την ημέρα που θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν και άπαντες θα κατεβάσουν τα μολύβια. Όλοι λένε  πλέον “ας τα κάνει ο επόμενος” .  Όμως για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζονται εκλογές. Να ανανεωθεί η λαική εντολή. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πάρτι των μετοχών και η αστυνομία, το μυστικό του Στάσση και της ΔΕΗ, τα χρόνια πολλά του Τόλη και οι φέτες Σβαν, οι κρίσιμες ώρες για Παπανδρέου-Μουζάκη-Θάνου, το transformation της Metlen, ποιοι είναι έξαλλοι με τον Τσάφο, και η χαρισματική εγγονή του Προκοπίου
Τα μυστήρια με την Credia και τα σενάρια για Alpha Bank, o Πλεύρης και οι κομπίνες στην Golden Visa, τα super κέρδη σε Πλ. Θράκης – Qualco, το κάλεσμα της Optima-Euroxx, το μυστικό ραντεβού βουλευτή στο Κολωνάκι, ο πρόξενος Αποστολόπουλος και πώς η Themis Z κατέκτησε τον Trump Jr
Folli Follie: Τι απαντά η FF Opsco σε δημοσιεύματα για την αποζημίωση ομολογιούχων και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλληνες εφοπλιστές: Πρωτιά με παραγγελίες τάνκερ σχεδόν 40 δισ. δολαρίων
Olympia Dialogues: Η ανανέωση της Ευρώπης και ο καθοριστικός ρόλος που έχει να διαδραματίσει η Ελλάδα
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του 1ου κέντρου πληγέντων ζώων: «Όταν η Πολιτεία συνεργάζεται με την κοινωνία, κάτι καλό μπορεί να προκύψει»
Ζαχαράκη: Αρχίζει η Β’ φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» – 238 σχολεία σε 132 δήμους μπαίνουν σε εργασίες αναβάθμισης
Μιχαηλίδου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το νέο «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», έως 95% επιδότηση και προκαταβολή 60%
Μαρινάκης: Σήμερα ξεκινά η πρώτη φάση για «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Έως 22 Ιουνίου η προθεσμία για καθαρισμό οικοπέδων
Στάρμερ: Εξαιρετικά σημαντική στιγμή η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Ζωτικής σημασίας όλα τα μέρη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία
ΟΙΕΛΕ: Έκτακτο ΔΣ απόψε για πρωτοβουλίες προς αποφυγή της φυγής ιδιωτικών εκπαιδευτικών προς το δημόσιο
Bloomberg: Το Πακιστάν διοργανώνει τελετή στη Γενεύη για τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Διεκδικεί ρόλο γεωπολιτικού μεσολαβητή
Ιράν: Τέλη ναυτιλίας στο Ορμούζ μπήκαν στη συμφωνία με ΗΠΑ την τελευταία στιγμή